Can't install printer that worked before [Solved]

Discussions Regarding Software

Moderator: Moderators

Post Reply
andreios
Simple Hen
Posts: 80
Joined: Fri May 30, 2014 17:17

Can't install printer that worked before [Solved]

Post by andreios » Sat Jan 05, 2019 11:59

I'm using a SCX-4200 Samsung printer. It needs net-print/splix. Usually I could just install it with cups. But now it's not recognized anymore.

Code: Select all

Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: new high-speed USB device number 12 using ehci-pci
Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: New USB device found, idVendor=04e8, idProduct=341b, bcdDevice= 1.00
Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: Product: SCX-4200 Series
Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: Manufacturer: Samsung
Jan 05 12:01:40 pc kernel: usb 4-1.4.4: SerialNumber: 8T21BADPC05720X.
Jan 05 12:01:40 pc systemd[1]: Reached target Printer.
Jan 05 12:01:40 pc mtp-probe[3916]: checking bus 4, device 12: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:12.2/usb4/4-1/4-1.4/4-1.4.4"
Jan 05 12:01:40 pc mtp-probe[3916]: bus: 4, device: 12 was not an MTP device
Jan 05 12:01:57 pc kernel: retire_capture_urb: 3 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:09 pc kernel: retire_capture_urb: 3 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:15 pc kernel: retire_capture_urb: 1 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:43 pc kernel: retire_capture_urb: 6 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:48 pc kernel: retire_capture_urb: 2 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:54 pc kernel: retire_capture_urb: 2 callbacks suppressed
Jan 05 12:02:54 pc kernel: usb 4-1.4.4: USB disconnect, device number 12
cups log

Code: Select all

localhost - - [05/Jan/2019:12:02:41 +0100] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 60 - -
localhost - - [05/Jan/2019:12:02:41 +0100] "POST / HTTP/1.1" 401 91 CUPS-Get-Devices successful-ok
localhost - - [05/Jan/2019:12:02:41 +0100] "POST /admin/ HTTP/1.1" 401 60 - -
localhost - - [05/Jan/2019:12:02:41 +0100] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 60 - -
localhost - root [05/Jan/2019:12:02:42 +0100] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 60 - -
localhost - - [05/Jan/2019:12:02:42 +0100] "POST / HTTP/1.1" 401 91 CUPS-Get-Devices successful-ok
localhost - root [05/Jan/2019:12:02:42 +0100] "POST / HTTP/1.1" 200 1407 CUPS-Get-Devices -
localhost - root [05/Jan/2019:12:02:42 +0100] "POST /admin/ HTTP/1.1" 200 3076 - -

andreios
Simple Hen
Posts: 80
Joined: Fri May 30, 2014 17:17

Re: Can't install printer that worked before [Solved]

Post by andreios » Sun Jan 06, 2019 23:49

Turns out the printer has problems with it's USB connection. It barley worked in Windows, but connection breaks up all the time.

Post Reply