Odd behaviuor with 'sabayon aiglx'

Discussion in general that pertains to Sabayon Linux - Must Pertain to Sabayon Linux

Moderator: Moderators

Odd behaviuor with 'sabayon aiglx'

Postby helterskelter » Wed Oct 04, 2006 2:17

Having to reinstall due to a problem I thought I would try 'sabayon aiglx' instead of 'xgl'.
Live cd ran great! Alas when installed and booted up something was very wrong, window/screen was totally unresponsive except for a wierd effect of zooming when clicking the right mouse button (looked like someone was kicking the screen from behind). Only the 3 fingers saved the day,reverted back to xgl and a repeat of the earlier problem, sigh!

eddie


PS I hate coming on this forum to just look for help or to complain,so far people have been very helpfull (espec. cvill64 :D ). Its greatly appreciated.
helterskelter
Simple Hen
 
Posts: 54
Joined: Tue Oct 03, 2006 18:51

Postby cvill64 » Wed Oct 04, 2006 2:20

lol, its no problem, but you gotta remember that its very experimental software

what is your hardware?
cvill64
Sagely Hen
 
Posts: 2185
Joined: Fri Dec 30, 2005 10:03
Location: Virginia, USA

Postby kennylog » Wed Oct 04, 2006 8:04

you could try logging in to the fluxbox desktop and in a console type= beryl-manager

then disable zoom and screenshot plugins

these plugins are loaded and make it impossible to open programs in kde
at least to someone like me :)

but anyway, works now!
kennylog
Growing Hen
 
Posts: 143
Joined: Sun Aug 20, 2006 13:29
Location: Belgium

Postby helterskelter » Wed Oct 04, 2006 16:37

I dont mind minimalism, but only in my home! I love toys/gadgets etc. :wink:

I'm using a fairly new (middle of the road) set up, GigabyteK8NF mobo with AMD 64 (x1) and a geforce 7600GS graphics card,only 512MB of memory-soon to be rectified.

I had a sneaky suspicion the AIGLX thing wasnt quite up to scratch yet,think I'll leave it alone for now.

Cheers for now.

eddie
helterskelter
Simple Hen
 
Posts: 54
Joined: Tue Oct 03, 2006 18:51

Postby ed57 » Fri Oct 06, 2006 14:16

Hi all,

I really like this distro and did install it since a while without major problem except maybe a knowned bug : firefox throw me out sometimes when i click on a link (it closes itself) :( I did not read something about this on the forum.)

But I wanted first to advise that I have the same problem as Helterskelter by enabling Aiglx, I get a big freeze after disk install and like him, no problem with the live-cd. (I also checked the md5sum, all was fine)

Here is my config : Motherboard Asus A8N-E, Videocard Nvidia Geforce 6600 256 Mo, Processor AMD64 3000+ and 1Ghz of Ram

Eddie
ed57
Simple Hen
 
Posts: 88
Joined: Mon Jun 19, 2006 15:29
Location: France - Lorraine

Postby cvill64 » Fri Oct 06, 2006 18:56

need

lspci
dmesg
cat /ext/X11/xorg.con | grep Driver -tail 10
cvill64
Sagely Hen
 
Posts: 2185
Joined: Fri Dec 30, 2005 10:03
Location: Virginia, USA

Postby ed57 » Sat Oct 07, 2006 10:36

cvill64 wrote:need

lspci
dmesg
cat /ext/X11/xorg.con | grep Driver -tail 10


Hi cvill64, thanks for your prompt reply :)

here is the link of your request : http://pastebin.ca/193879
ed57
Simple Hen
 
Posts: 88
Joined: Mon Jun 19, 2006 15:29
Location: France - Lorraine

Postby ed57 » Mon Oct 09, 2006 13:12

Hi cvill64, did you have a look at my link above ? Is there a way to manage beryl to work well on my pc config ? I thought it should not be a problem with a nvidia geforce 6600.

I succeeded in installing beryl by following this link for a Debian Sid based distro :

http://kanotix.com/PNphpBB2-viewtopic-t-21468.html

It works fine, so something happened wrong during the install on the harddisk with Sabayon. I hate to disturb people for a such small thing but I would rather continue to use Sabayon ! :wink:

Thanks one more time for your great job until here and thank you in advance for any help or suggestions. It has become finally a pleasure to use gentoo without headhache !

Cheers
ed57
Simple Hen
 
Posts: 88
Joined: Mon Jun 19, 2006 15:29
Location: France - Lorraine

Postby ed57 » Tue Oct 10, 2006 14:38

hi,

just downloaded and install the 3.1 mini and got the same problem :(

hope this will be fixed with the next release :)
ed57
Simple Hen
 
Posts: 88
Joined: Mon Jun 19, 2006 15:29
Location: France - Lorraine

Postby cvill64 » Tue Oct 10, 2006 16:00

okay, what is going wrong again, I'm so sorry, but refresh my memory, as your card is fully recognized so its fully supported

lol, btw, its conf not con :P so check and make sure its using the nvidia driver in xorg
cvill64
Sagely Hen
 
Posts: 2185
Joined: Fri Dec 30, 2005 10:03
Location: Virginia, USA

Next

Return to Sabayon Linux General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests