Fluxbox - Menu Help

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Post Reply
Phr0zen
Young Hen
Posts: 24
Joined: Wed Dec 06, 2006 17:47

Fluxbox - Menu Help

Post by Phr0zen » Fri Oct 12, 2007 4:43

So I just installed 3.4 mini using Fluxbox and the menu's in it seem pretty generic and majority of menu entries do not run. Is there by any chance a 'sabayon' menu config that has all the programs the mini uses included in it. I've never used fluxbox before, but it seems just what I am looking for, although I'd rather not have to edit the menu file too much manually. Which is the quickest way for me to edit this menu?

Also, what Instant Messengers (I only need msn) can be used on fluxbox (the ones listed in the menu did not launch)?

thanks in advance for the help

rand.a
Growing Hen
Posts: 163
Joined: Fri Mar 23, 2007 20:08
Location: Shelton, WA
Contact:

Re: Fluxbox - Menu Help

Post by rand.a » Fri Oct 12, 2007 5:26

Code: Select all

fluxbox-generate_menu

Phr0zen
Young Hen
Posts: 24
Joined: Wed Dec 06, 2006 17:47

Re: Fluxbox - Menu Help

Post by Phr0zen » Fri Oct 12, 2007 6:27

Thanks. I ran that and it added some stuff in.
however it did not add any IM's in.

Is kopete still installed by default in Sabayon, if yes, how do I add this into the flux menu?

rand.a
Growing Hen
Posts: 163
Joined: Fri Mar 23, 2007 20:08
Location: Shelton, WA
Contact:

Re: Fluxbox - Menu Help

Post by rand.a » Fri Oct 12, 2007 14:38

Fluxbox is meant for advanced users, its not as easy to setup as KDE or Gnome, theres lots of text editing involved. I suggest you start reading the docs, heres some links:

http://gentoo-wiki.com/Fluxbox

http://fluxbox.sourceforge.net/docbook.php

Phr0zen
Young Hen
Posts: 24
Joined: Wed Dec 06, 2006 17:47

Re: Fluxbox - Menu Help

Post by Phr0zen » Fri Oct 12, 2007 16:25

I've been reading those, but for some reason I can't get kopete to work. Oh well, I will play with it more when I have time later tonight
Probably have to enable kde stuff in fluxbox or something..

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: Fluxbox - Menu Help

Post by wolfden » Sat Oct 13, 2007 21:22

Phr0zen wrote:I've been reading those, but for some reason I can't get kopete to work. Oh well, I will play with it more when I have time later tonight
Probably have to enable kde stuff in fluxbox or something..
ummm no

Flux used gnome and KDE be default

Look and see if you have it installed instead of asking if it is. Hard to make any thing run if you don't have it installed. Edit the menu file properly and you won't have problems. I edit my own menus in flux.

Post Reply