wireless stops at 28% and then fails to connect

Issues Related to Networking (Wired and Wireless)

Moderator: Moderators

wireless stops at 28% and then fails to connect

Postby hunt_mat » Thu Aug 16, 2007 2:24

Hi,

When I look for connections, it find the wi-fi connection (all well and good), I click on connect and it asks my for the WEP key, I enter it and click on connect and it jumps to 28% and hangs for a minute or so and then asks me for the WEP key again. I enter it and a moment later it says connection failed.

What's going on? It seems to configure the connection okay but seems to die after that.

Regards,

Mat
hunt_mat
Growing Hen
 
Posts: 158
Joined: Mon Mar 05, 2007 20:08

Postby kobeyashi » Thu Aug 16, 2007 8:35

Hi Mat,
I had the same problem yesterday. This thread might be of help to you. :)
http://www.sabayonlinux.org/forum/viewtopic.php?t=9558
kobeyashi
Baby Hen
 
Posts: 6
Joined: Tue Aug 14, 2007 17:36

Postby Matthew Wiebelhaus » Fri Aug 17, 2007 19:48

What wireless card?
Matthew Wiebelhaus
Simple Hen
 
Posts: 54
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:22

Postby Lucidan » Sat Aug 18, 2007 10:27

I have the exact same problem. With 3.3mini, and also now with 3.4e DVD version. I was hoping installing 3.4e would solve the problem, but it didn't.
Wired network works though.
Using net-config resulted in the progress getting stuck at 0% instead of the (indeed familiar) 28%.

Can someone post a solution to this problem?

edit: well, not the EXACT same, I cannot find any wireless networks.
Last edited by Lucidan on Sun Aug 19, 2007 11:22, edited 1 time in total.
Lucidan
Young Hen
 
Posts: 34
Joined: Thu Aug 16, 2007 15:19

Postby lxnay » Sat Aug 18, 2007 11:05

Disable Compiz and retry.
Image
Join us on IRC (chat.freenode.net #sabayon or WebChat)
Submit bugs to our Bug Tracker
Follow me on Twitter
Add me on Facebook
Add me on Google+
lxnay
Land Owner
 
Posts: 3596
Joined: Thu Oct 13, 2005 23:16
Location: Italy

Postby Lucidan » Sat Aug 18, 2007 11:23

lxnay wrote:Disable Compiz and retry.


Unfortunately that makes no difference.
Lucidan
Young Hen
 
Posts: 34
Joined: Thu Aug 16, 2007 15:19

Postby Matthew Wiebelhaus » Sat Aug 18, 2007 22:13

IF you ever connected to a unsecured network and its still available configure and put it on the untrusted and put the encrypted one one trusted then try to connect
Matthew Wiebelhaus
Simple Hen
 
Posts: 54
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:22

Postby viggahv » Sun Aug 19, 2007 1:29

what was the fix for this issue?
viggahv
Baby Hen
 
Posts: 5
Joined: Sun Aug 19, 2007 1:27

Postby Lucidan » Sun Aug 19, 2007 11:20

Matthew Wiebelhaus wrote:IF you ever connected to a unsecured network and its still available configure and put it on the untrusted and put the encrypted one one trusted then try to connect


That could work for hunt_mat (topic starter)...
In my case, no wireless networks are even found...so never connected to anything before.

viggahv wrote:what was the fix for this issue?


Still no fix found.
Lucidan
Young Hen
 
Posts: 34
Joined: Thu Aug 16, 2007 15:19

Re: wireless stops at 28% and then fails to connect

Postby Belial » Tue Aug 21, 2007 23:03

You could try re-merging wpa_supplicant, the version 3.4a shipped with was later masked due to connection issues, if you

Code: Select all
emerge --sync; emerge -av


you can see if it wants to downgrade it, if the proplem persists, post the results of as root

Code: Select all
dmesg -c > /dev/null;iwevent

(Try connecting and wait until it failts, then hit Ctrl+C then enter)

dmesg


See if ti wont give a hint to whats happeneing
User avatar
Belial
Young Hen
 
Posts: 34
Joined: Sun Aug 19, 2007 22:34

Next

Return to Networking and Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests