Sabayon Linux x86/x86-64 3.4: Stable Release

This is the place where you can find all the Sabayon Linux Press Releases

Postby brodders » Sat Jul 28, 2007 19:00

Hi totedati,

1. DL from ftp.
2. md5 the Dl'd iso and it matches the md5 on the site. Thinks - the .iso on my HD is good. A dvd burnt from this boots fine.

3. Fire up ktorrent and create a seed being the DL'd .iso
4. BEFORE distributing, do a check of the data using ktorrent checker.
5. ktorrent says 3 areas bad (?? mystery why)
6. re-DL these only using ktorrent - now the HD image matches the torrent seed master

7. allow my ktorrent to broadcast that.

Which one did you mean to rm? The md5 matches & boots-from-DVD one, or the one which matches the torrent seed?

If I was to pass 3.4 over to someone else, I would duplicate the DVD I hold - as the one I don't trust is the "torrent checksum matches" one. After all, there have been reports that people are having difficulties with the torrent dl version.

YET I feel I need check my hardware - this is also the sort of randomness that memory errors cause. But I have checked that x3 already. Something is NQR.
brodders
Simple Hen
 
Posts: 75
Joined: Wed Nov 29, 2006 18:20

Postby totedati » Sat Jul 28, 2007 19:46

brodders wrote:5. ktorrent says 3 areas bad (?? mystery why)
6. re-DL these only using ktorrent - now the HD image matches the torrent seed master


6+0.5 recheck, again, ktorrent md5sum seed image to be identical to OFFICIAL md5sum's
http://sabayonlinux.org/sabayon/md5/SabayonLinux-x86-3.4a.iso.md5
http://sabayonlinux.org/sabayon/md5/SabayonLinux-x86_64-3.4a.iso.md5

brodders wrote:7. allow my ktorrent to broadcast that.
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479
totedati
Technological Hen
 
Posts: 417
Joined: Thu Jan 11, 2007 0:24
Location: Sibiu, Romania

Postby brodders » Sat Jul 28, 2007 20:02

Yep.

That's the number that: md5sum, K3b and the links say.


So - why did ktorrent say there were 3 bad segments vs. my image?

...that's why I am coming over to "bad hw" thinking.


Anyone know of a full system exerciser? I can do memory check - but need to test North-South bridges, SATA and PATA HD, all the kit really.
brodders
Simple Hen
 
Posts: 75
Joined: Wed Nov 29, 2006 18:20

Postby totedati » Sat Jul 28, 2007 20:30

so iso images are all ok ... bad chunk's, can also mean bad uploaded chunks!, even if file is ok to hdd, when is pumped out sometimes, struggling to 'get out' of you pipe, packets get's bad, and will be pumped up again ... same for download part ... what is important is the separate md5sum check ....

no ideea why ktorrent, before beginning any upload, after a recheck they think iso have bad chunks when in fact md5sum's is ok ....

you do this iso import to main torrent swarm like me?
http://www.sabayonlinux.org/forum/viewtopic.php?t=8752
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479
totedati
Technological Hen
 
Posts: 417
Joined: Thu Jan 11, 2007 0:24
Location: Sibiu, Romania

Postby brodders » Sat Jul 28, 2007 21:54

...yes.

I used the procedure you suggested and found it worked for ktorrent.

This is a mystery - I can only guess. Subtle bug in ktorrent? Damaged packets? Dogdy LAN driver? It could be anything.

:) but I still want a hardware exerciser. This rig is a few months old and as stable as XP - which it means it does crash ... sometimes. Most often just as it is completing the boot sequence, as X is about to start.
brodders
Simple Hen
 
Posts: 75
Joined: Wed Nov 29, 2006 18:20

Postby aras76 » Sun Jul 29, 2007 14:39

Perche' non c'e' preinstallato kuroo? portato mi si blocca spesso.

Ottimo lavoro e' la mia distro definitiva
aras76
Baby Hen
 
Posts: 17
Joined: Fri Jul 06, 2007 8:06

Postby totedati » Sun Jul 29, 2007 15:23

brodders wrote::) but I still want a hardware exerciser. This rig is a few months old and as stable as XP - which it means it does crash ... sometimes. Most often just as it is completing the boot sequence, as X is about to start.


random crash in windows and linux and any os can be a sign of bad memory sticks ... and can explain the mystery ... few month old is not too old ... my rig is 4 year's old ... and still working ...
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479
totedati
Technological Hen
 
Posts: 417
Joined: Thu Jan 11, 2007 0:24
Location: Sibiu, Romania

Postby totedati » Sun Jul 29, 2007 15:33

aras76 wrote:Perche' non c'e' preinstallato kuroo? portato mi si blocca spesso.

Ottimo lavoro e' la mia distro definitiva


english please :oops: but as a romanian speaker can understand what you mean ... so ... congratulation ... you discover that sabayon is not for you ... well then don't pay for it, do not make donation to it, you are not forced to use it anyway not so? :oops: and use something else, including mac or vista here ...

if you do not have time and will to try to help yourself, see what is the problem, try to solve it using our collective help also, and simply claim that sabayon is not good for you then surely is not ...

what to say more? ... welcome, and goodbye ... :shock:
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479
totedati
Technological Hen
 
Posts: 417
Joined: Thu Jan 11, 2007 0:24
Location: Sibiu, Romania

Postby totedati » Sun Jul 29, 2007 15:38

brodders wrote:Anyone know of a full system exerciser? I can do memory check - but need to test North-South bridges, SATA and PATA HD, all the kit really.


if you can and that system has grabbed as a full package, with warranty, try to dump all package to the vendor and request a full replacement. You will save a lot of time ....
linux is free, the expertise to harness it is not!
you don't make so much money selling open source software!
You make MORE money USING it, just like google!
linux registered user #352479
totedati
Technological Hen
 
Posts: 417
Joined: Thu Jan 11, 2007 0:24
Location: Sibiu, Romania

Postby aras76 » Sun Jul 29, 2007 17:34

totedati wrote:
aras76 wrote:Perche' non c'e' preinstallato kuroo? portato mi si blocca spesso.

Ottimo lavoro e' la mia distro definitiva


english please :oops: but as a romanian speaker can understand what you mean ... so ... congratulation ... you discover that sabayon is not for you ... well then don't pay for it, do not make donation to it, you are not forced to use it anyway not so? :oops: and use something else, including mac or vista here ...

if you do not have time and will to try to help yourself, see what is the problem, try to solve it using our collective help also, and simply claim that sabayon is not good for you then surely is not ...

what to say more? ... welcome, and goodbye ... :shock:

be quiet man, be quiet, i asked why there's no kuroo in sabayon 3.4, be quiet, be quiet
aras76
Baby Hen
 
Posts: 17
Joined: Fri Jul 06, 2007 8:06

PreviousNext

Return to Press Releases

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron