there's a problem switching between command line and x11

Discuss all artwork and development - Suggestions needed

Moderator: Moderators

there's a problem switching between command line and x11

Postby fenius » Sun Mar 18, 2007 17:56

... using ctrl+alt+f1, ctrl+alt+f2, and so on to switch to command line mode there's no problem.
But when you try to go back to x11 GUI mode pressing ctrl+alt+f7 the screen goes black and the keypad stops working!!! There's no escape!!!
it looks like the system hung up!!!
So you can do nothing but press the restart button on the cpu case to reboot the system.

This is horrible because a lot of people who works with command line are used to do so and I think a linux distro as good as yours should'nt look so unstable to people who would like to work with it.
I know that you can just use the terminal to access the command line, but I also think this should be fixed.
I mean no yelling at you.
I just hope this will be useful in a contructive way.

I'm using an asus p5b deluxe, intel core 2 duo 6600, nvidia 7600gt with 2 gb of RAM.
Anyway I also know that this problem's been faced by people with other machines too, so it shouldn't matter what machine I have.
cheers 8)
fenius
Growing Hen
 
Posts: 140
Joined: Thu Mar 15, 2007 17:39
Location: Roma

Postby wolfden » Sun Mar 18, 2007 19:09

:? works fine here - do it quite frequently too
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Postby fenius » Sun Mar 18, 2007 19:36

wow, that's weird!
so I'll try to fix it.
might be something wrong in my machine then (also in my friends one).
Any idea?

...thank you wolfden

bye
fenius
Growing Hen
 
Posts: 140
Joined: Thu Mar 15, 2007 17:39
Location: Roma

Postby wolfden » Sun Mar 18, 2007 19:38

no idea, always worked here on everything I have.
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: there's a problem switching between command line and x11

Postby koch » Wed Sep 26, 2007 2:01

i have the same problem with 3.4 mini (nvidia 8800gts, compiz fusion).

has anybody found a solution for this?
thanks
WINDOWS: Buy it, use it, break it, fix it, trash it, melt - upgrade it, charge it, pawn it, zoom it, press it, snap it, write it, get it, paste it, save it, load it, check it, plug it, play it, burn it, rip it, drag and drop it - stop. format it.
koch
Growing Hen
 
Posts: 195
Joined: Thu Jun 28, 2007 13:05

Re: there's a problem switching between command line and x11

Postby thread » Thu Sep 27, 2007 8:37

I'm having the same problem, well similar.

I don't have the problem going back to X11, it's going the other way (still using ctrl-alt+F?). Once I boot xdm/kde, I can't access any of the tty terminals (as far as I can tell, there is no signal to the monitor, that's how my monitor behaves)

Furthermore, on shutdown, I don't get the sabayon splash/texty info on shutdown. Just a blank screen as soon as it leaves KDE.

Would love to know what causes this.
thread
Young Hen
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 17, 2007 4:18
Location: Melbourne, Australia


Return to Artwork and Development Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests