No icons at startup on KDE

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

No icons at startup on KDE

Postby Provia » Thu Feb 13, 2014 20:15

Hi guys,
i have this recurrent problem in kde: simply when i restart my pc and kde load the desktop i can't see my icons(I'm in folder view mode, so my desktop just shows icons of /home/desktop folder).
I have always to go in the desktop menù and select the "Default Desktop" mode and then again siwtch to "Folder View" mode, and then icons get back on the desktop. :?
AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor
4 GB DDR3 1600 Mhz
Nvidia Geforce 9800 GT
Sabayon Linux x64 KDE Limbo
Provia
Advanced Hen
 
Posts: 209
Joined: Mon Nov 26, 2012 23:15
Location: Italy

Re: No icons at startup on KDE

Postby Fitzcarraldo » Sat Feb 15, 2014 9:55

What icon theme are you using? Have you tried changing the theme? If you switched to a different theme, try switching back to the original theme to see what happens.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7985
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: No icons at startup on KDE

Postby Provia » Sun Feb 16, 2014 10:31

I'm using the default Oxygen theme. I already had this problem with kde on other distros. Simply kde don't load the destop icons in "folder view" mode. I have to do the procedure in the first post in order to show icons again. And i've noticed that sometimes kde starts properly...
Anyway this is not crucial. I've just made a post of this "bug" to see if someone has the same problem, or a solution for it.
AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor
4 GB DDR3 1600 Mhz
Nvidia Geforce 9800 GT
Sabayon Linux x64 KDE Limbo
Provia
Advanced Hen
 
Posts: 209
Joined: Mon Nov 26, 2012 23:15
Location: Italy

Re: No icons at startup on KDE

Postby Fitzcarraldo » Sun Feb 16, 2014 21:11

Does the following KDE bug report describe what you are experiencing?

Bug 294795 - When used as the desktop containment, FolderView displays a scrollbar and no icons, even if there are items in the displayed folder, on login

If it is, try either work-around proposed in Comments 313 and 314.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7985
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: No icons at startup on KDE

Postby OmegaSW » Sat Mar 22, 2014 16:26

This happens in all distros and not just Sabayon. I think it has to do with widgets being placed too far to the left or right in folder view.
Sabayon KDE 64Bit Edition
Samsung Galaxy Note 3
Steam User
User avatar
OmegaSW
Simple Hen
 
Posts: 41
Joined: Fri Feb 07, 2014 4:47

Re: No icons at startup on KDE

Postby OmegaSW » Tue Apr 01, 2014 13:12

Here's a temp fix:

Add this command to your startup in KDE:
killall plasma-desktop && plasma-desktop
Sabayon KDE 64Bit Edition
Samsung Galaxy Note 3
Steam User
User avatar
OmegaSW
Simple Hen
 
Posts: 41
Joined: Fri Feb 07, 2014 4:47


Return to 3D Desktops and Window Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest