KDE gone after update

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Post Reply
dentman
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Wed Aug 15, 2012 17:58

KDE gone after update

Post by dentman » Wed Aug 15, 2012 18:08

I allowed a large update (180 ) items and afterwards I was unable to log in. I believe KDE is gone. My install is Sabayon 9 KDE and has been up for a few weeks without issue. I can log into Media center and the other choices but I can't find any KDE. I suppose it is just default but that can't be logged into.

Any way to fix this?

Rick

User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
Posts: 8094
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom
Contact:

Re: KDE gone after update

Post by Fitzcarraldo » Wed Aug 15, 2012 20:05

Strange (and not usual).

When you see the login screen, press Ctrl-Alt-F1 to get to a VT, log-in as root user, and enter the following commands:

Code: Select all

equo update
equo upgrade
equo conf update
Then reboot by entering the command "reboot" and try to log-in again.

dentman
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Wed Aug 15, 2012 17:58

Re: KDE gone after update

Post by dentman » Wed Aug 15, 2012 21:18

Fitzcarraldo
Thanks for the help.
I tried what you said and all I got was a cannot find needed dependencies:
Not Found:>=dev-libs/dbus-glib-0.100
and dbus 1.6

when i applied "equo conf update" I got fine baby nothing to do!

Still I can not get into KDE.
I'm in one of the other choices.

Any ideas?

Thanks
Rick

User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
Posts: 8094
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom
Contact:

Re: KDE gone after update

Post by Fitzcarraldo » Wed Aug 15, 2012 21:22

Hmm. Try:

Code: Select all

equo libtest
equo deptest

dentman
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Wed Aug 15, 2012 17:58

Re: KDE gone after update

Post by dentman » Wed Aug 15, 2012 21:28

Fitzcarraldo
Your fast!
LIbtest I got discardding directory /usr/lib64 because it's symlinked on /usr/lib
and discardding directory /lib64 because it's symlinked on /lib
and finally a system is healthy.

Next deptest resulted in

rick # equo deptest
>> @@ Running dependency test ...
>> @@ (1302/1302) Checking app-misc/geoclue-0.12.0_p20110307
QuadBoomer rick #


Still I have no clue.

Rick

joost
Sagely Hen
Posts: 2676
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: KDE gone after update

Post by joost » Wed Aug 15, 2012 22:05

Ever tried to reboot?
Image
My blog | Twitter | Please support Sabayon: Image

Post Reply