can't install video driver [Solved]

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

can't install video driver [Solved]

Postby Rita G. » Sat Oct 22, 2011 0:11

i just installed 2.6.39-sabayon E-17 & need to install the nvidia driver for a 9800GT so i can play my favorite game.
i have been trying to install it the same way i did on my debian system but it doesn't work. can someone please help me?
Last edited by Rita G. on Sat Oct 22, 2011 15:02, edited 3 times in total.
Rita G.
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Thu Dec 11, 2008 19:06

Re: can't install video driver

Postby Rita G. » Sat Oct 22, 2011 1:06

..oops.. i just tried to install driver from entropy and now the system won't boot..HEEELLPP!
Rita G.
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Thu Dec 11, 2008 19:06

Re: can't install video driver

Postby Rita G. » Sat Oct 22, 2011 1:19

...WHEW..glad that's over!

got a little help from the WIKI.

all is well.
Rita G.
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Thu Dec 11, 2008 19:06

Re: can't install video driver [solved]

Postby gamjaevel » Sat Oct 22, 2011 6:09

You wouldn't mind sharing the sollution for your problem? That could be helpful for people :) Myself, I've experienced quite some problems with gfxcard-drivers :>
gamjaevel
Simple Hen
 
Posts: 44
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:40

Re: can't install video driver [Solved]

Postby Rita G. » Sat Oct 22, 2011 12:20

i installed nvidia driver using ‘Entropy Store’ on desktop. then in /etc/X11/xorg.conf changed ‘nv’ to ‘nvidia’ under section ‘device’.
Rita G.
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Thu Dec 11, 2008 19:06

Search works!

Postby Runaway1956 » Mon Dec 12, 2011 23:42

I've fiddled with my nVidia card for a couple days now. Stupid thing just wouldn't work for me, couldn't get OpenGL to work, things just sucked. I tried a number of things, including uninstalling and reinstalling the driver. Came to the forum, did a half hearted search or two, and was toying with the idea of posting a problem. Put it aside, and when I came back, I searched a little harder.

Rita's solution worked. I had to boot to LiveCD with vesa driver, because Sab7 E17 never would get to a graphic interface for me. Apparently, despite the fact that I told Sab to install the nVidia driver multiple times, that Vesa driver was left in my xorg.conf. Edited to nvidia, and everything is good!

Thanks, Rita!
Runaway1956
Baby Hen
 
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 15:14


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron