sound auto-muting

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

sound auto-muting

Postby RedAstina » Mon Oct 10, 2011 15:34

Hello,

I have a problem with my sound. When I run a program for a minute or so, the sound auto-mutes. I can only turn it back on when I close the program. When it does work, it works fine.

I remember that I had this same problem with Ubuntu 2-3 years ago. Back then it was simply solved by choosing OSS instead of ALSA. But I can't find OSS in the settings or in Entropy, so I guess this is not possible.

I did not have this problem with sabayon 5.3 x64 Gnome. Right now I'm running a fresh install of Sabayon 6.0 x64 KDE with all the latest updates. I did not have this problem with the Live DVD.

My pc uses an VIA VT1708S onboard soundcard.(ASUS P5Q PRO TURBO)
RedAstina
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 08, 2010 19:48

Re: sound auto-muting

Postby raman » Mon Oct 10, 2011 19:17

Better check pulseaudio configuration. Try read this forum about pulseaudio and ALSA.
Fitz wrote nice soutions on this forum, maybe smth help you.
raman
Advanced Hen
 
Posts: 236
Joined: Mon Sep 06, 2010 17:18
Location: Poland

Re: sound auto-muting

Postby RedAstina » Tue Oct 11, 2011 10:38

thank you for your reply, I will search the forum for those topics.
Also I tried this fix yesterday: http://wiki.sabayon.org/index.php?title=HOWTO:_Resolve_Problems_with_HDA-Intel_Sound_Cards

That seemed to work for about an hour or so, and then I was back to the same problem.
alsamixer did show the correct sound driver installed for my motherboard.

And here is someone with the same problem, but no solution... : http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-758705-start-0.html
RedAstina
Baby Hen
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 08, 2010 19:48


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron