Proxy setting

Issues Related to Networking (Wired and Wireless)

Moderator: Moderators

Proxy setting

Postby ilAli » Mon Jun 27, 2011 8:34

Hi.
i recently installed Sabayon 6 kde 64 bit in virtualbox in windows XP. i have a problem with proxy, there is not any proxy configuration in Sabayon (or maybe i couldn't find that). how can i set proxy in Sabayon 6 KDE?
i tried "Network Setting" but i did not find any thing.
what should i do?
ilAli
Baby Hen
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26
Location: Yazd, Iran

Re: Proxy setting

Postby Fitzcarraldo » Mon Jun 27, 2011 12:52

Welcome to SL (Sabayon Linux).

I'm using KDE 4.6.2 and the proxy settings are under System Settings > Network Settings. But I have just booted the SL 6 KDE x86 ISO in VirtualBox and I see that there is nothing in System Settings > Network Settings any more. Strange.

As I can see also the problem in 32-bit SL 6 KDE that you reported for 64-bit SL 6 KDE, and as this is a networking issue, I'm moving this thread to the Networking & Wireless shed (forum) as it might get more attention there.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7998
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Proxy setting

Postby ilAli » Mon Jun 27, 2011 13:07

Thanks
but how can i set proxy in sabayon 6 kde?
ilAli
Baby Hen
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2011 8:26
Location: Yazd, Iran

Re: Proxy setting

Postby ItalianWizard » Thu Jun 30, 2011 9:28

Hi guys,

I have the same problem using Sabayon 6 k 32bit as guest system in virtualbox (windows vista host).

Is there a way or a work around to set the system proxy? :?
ItalianWizard
Baby Hen
 
Posts: 7
Joined: Tue Apr 21, 2009 14:34

Re: Proxy setting

Postby Fitzcarraldo » Thu Jun 30, 2011 10:34

I've been doing some googling. You need to install kde-base/konqueror. For some reason it was not installed with SL 6 KDE:

Code: Select all
$ equo search kde-base/konqueror
>>  @@ Searching...
>>      @@ Package: kde-base/konqueror-4.6.4 branch: 5, [sabayon-weekly]
>>         Available:     version: 4.6.4 ~ tag: NoTag ~ revision: 0
>>         Installed:     version: Not installed ~ tag: N/A ~ revision: N/A
>>         Slot:          4
>>         Homepage:      http://www.kde.org/
>>         Description:   KDE: Web browser, file manager,
>>                        ...
>>         License:       GPL-2
>>  Keywords:  kde-base/konqueror
>>  Found:     1 entries

I have just done:

Code: Select all
equo install konqueror

and, sure enough, the Proxy tab and Connection Preferences tab have returned to System Settings.

So install konqueror, and please file a bug report (see the link Bugs at the top of this page) to tell the developers that they need to add Konqueror to the list of packages that must be installed in the KDE edition of SL.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7998
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom


Return to Networking and Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron