Do I need swap partition? [Solved]

Installer Issues via Installer -- Not for global upgrades or upgrading individual packages -- ONLY ISSUES WITH INSTALLATION OF THE OS -- Can't get Sabayon installed, than post here, otherwise use correct forums

Moderator: Moderators

Post Reply
apiaio
Growing Hen
Posts: 121
Joined: Thu Jul 30, 2009 19:44

Do I need swap partition? [Solved]

Post by apiaio » Sun Jan 16, 2011 20:00

Hi there.
I have purchased the new PC with i5 processor, 8GB RAM, one classical HD and one 32GB SSD. I want to install SL using
Sabayon_Linux_SpinBase_5.4_amd64.iso on SSD.
Does exist any reason why should I create swap partition when so big RAM is available? And if yes, on which disc?
Thanks

joost
Sagely Hen
Posts: 2675
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Do I need swap partition?

Post by joost » Sun Jan 16, 2011 20:55

I don't think you need it.
:D
Image
My blog | Twitter

Please support Sabayon: Image

User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
Posts: 8091
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Do I need swap partition?

Post by Fitzcarraldo » Sun Jan 16, 2011 21:25

Only if you want to hibernate to disk (and even then you could hibernate to a file rather than swap, if you wanted to), but your spec. looks like a desktop to me, so I doubt you'll be wanting to hibernate to disk somehow.

Post Reply