Telnet through terminal?

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Post Reply
babujbf
Young Hen
Posts: 34
Joined: Fri Jul 31, 2009 7:47

Telnet through terminal?

Post by babujbf » Sat Nov 14, 2009 23:07

Hey guys there was a code to access telnet through a linux terminal I forgot it... I need it to select my classes for next semester. I know the url of my university... but how do you do this?

I know my post is confusing because I don't know much about telnet but thanks!

Stupot
Sagely Hen
Posts: 1651
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:44
Location: St. Louis, MO, USA

Re: Telnet through terminal?

Post by Stupot » Mon Nov 16, 2009 4:45

Code: Select all

# equo install netkit-telnetd
That installs telnet. For more information (after it is installed) run

Code: Select all

$ man telnet

Thev00d00
Generally Awesome (tm)
Posts: 1472
Joined: Wed Feb 21, 2007 15:52
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Telnet through terminal?

Post by Thev00d00 » Mon Nov 16, 2009 12:23

telnet <urlhere> ?

Really you should use ssh as its secure.
Image
Please report Bugs on the Bugzilla, not forum
Please Adopt an Unanswered thread
Website / Blog : v00d00.net
twitter: Follow Me
G+: Circle Me

Post Reply