No sound on firefox

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

No sound on firefox

Postby adrian78666 » Mon Jul 20, 2009 6:21

whenever I try to look at a flash video on firefox I get no sound but I can play streams on xbmc just fine I had a similar problem when I was using 2 soundcards on ubuntu ultimate edition and I just disabled the on board sound and everything worked just fine but now the hdmi sound port on my video card it's showing and I don't know how to disable it the output is already selected on my audigy please help I really like this distro sorry I just noticed that the screenshot doesn't show that well it says "HDA ATI HDMI"
Baby Hen
Posts: 1
Joined: Mon Jul 20, 2009 5:11

Re: No sound on firefox

Postby wolfden » Tue Jul 21, 2009 0:42

so it's only with flash you have no sound?
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: No sound on firefox

Postby joost » Tue Jul 21, 2009 12:36

If its flash try this:

Code: Select all
equo install libflashsupport

Also read here: viewtopic.php?f=5&t=17382&p=100139&hilit=pulseaudio#p99955
Sagely Hen
Posts: 2592
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands

Re: No sound on firefox

Postby Thev00d00 » Tue Jul 21, 2009 14:31

Personally I have to force libflashsupport to use PulseAudio, pulseaudio is very nice however.

add the line
Code: Select all
to the /usr/bin/firefox script, before it calls firefox itself
Please report Bugs on the Bugzilla, not forum
Please Adopt an Unanswered thread
Website / Blog :
twitter: Follow Me
G+: Circle Me
Generally Awesome (tm)
Posts: 1472
Joined: Wed Feb 21, 2007 15:52
Location: United Kingdom

Re: No sound on firefox

Postby onlyoneskwalla » Thu Sep 10, 2009 10:00

got my solution to this from the gentoo forums

pulseaudio user ?

then you might need


and set up pulseaudio correctly:

edit ~/.asoundrc :

Code: Select all
pcm.pulse {
     type pulse
 ctl.pulse {
     type pulse
 pcm.!default {
    type pulse
 ctl.!default {
     type pulse

btw this solved the sound problem of flash across konqueror too not just firefox.

64bit sabayon branch5 had the same issue in 4.2kde also
Advanced Hen
Posts: 248
Joined: Wed Nov 22, 2006 0:24

Re: No sound on firefox

Postby frosch62 » Tue Oct 06, 2009 22:42

checked out the linked gentoo forum discussion on this topic and as of today it still doesn't seem solved. i thought i had this same "bug" after a clean install of sabayon 5 kde (x86), but i found a way around it. both amarok and flash are playing after i raised the PCM volume in KMix. it was turned all the way down by default, but doesn't appear to be having problems.

not an expert at all, so i can't help any further if this doesn't work, but it might be worth a try! good luck!
Baby Hen
Posts: 1
Joined: Mon Dec 08, 2008 14:40

Return to Beginners|Newbies Area

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests