Problem with SL 3.1 and refresh rate

Discussion in general that pertains to Sabayon Linux - Must Pertain to Sabayon Linux

Moderator: Moderators

Problem with SL 3.1 and refresh rate

Postby kmyne » Sun Oct 15, 2006 8:33

I'm using a nice older CAD monitor (24 inch wide-screen, Sony GDM-W900) with a resolution of 1920x1200 and a refresh rate of 66 Hz.

I really like SL 3.0 because it is one of very few Linux distributions which allows you to freely choose these parameters.

Yesterday I've tested the new SL 3.1 in live mode and although I used the same boot parameters "res=1920x1200" and "refresh=66" the refresh rate was automatically changed to 50 Hz and no option to increase the refresh rate afterwards (maybe an option is to manually change the xorg.conf).

Does anybody have an idea how to solve the problem?

kmyne
kmyne
Baby Hen
 
Posts: 11
Joined: Sun Sep 10, 2006 14:43

Postby Keks » Sun Oct 15, 2006 9:23

got the same problem, as well, so I guess it's a bug; any workrounds for that
Keks
Simple Hen
 
Posts: 68
Joined: Mon Jul 10, 2006 18:30

Postby shoarthing » Sun Oct 15, 2006 10:36

Hi - the issue is discussed in this thread. Do both of you use NVIDIA video cards?
shoarthing
Simple Hen
 
Posts: 93
Joined: Wed Sep 27, 2006 21:29
Location: Blighty

Postby kmyne » Sun Oct 15, 2006 11:32

Hi - yes I'm using a NVidia GeForce 6600.

Are there specific issues related to NVidia cards?

kmyne
kmyne
Baby Hen
 
Posts: 11
Joined: Sun Sep 10, 2006 14:43


Return to Sabayon Linux General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron