Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby hadrons123 » Tue Jun 25, 2013 6:14

I Downloaded the imagehttp://torrents.sabayon.org/file?info_hash=%B69%ABn%83%BC9%0A%28%5B%BC%F6%8D%9B%DB%C7%DD%BCbW, checked md5sum. Used dd to write to usb drive.
After booting while loading the splash screen it froze at some point.
Able to reboot it with Ctl+alt+del.
Tried nomodeset, disable systemd and no difference.
I am having an ivybridge setup.
I am not sure what I am missing.
My system boots fine with Fedora 19, Arch linux , Debian wheezy with a kernel paramater acpi_backlight=vendor and acpi_osi=Linux. I tried those too on the live images(both mate, Gnome) but not working.
Code: Select all
 lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet (rev 08)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2200 (rev c4)
03:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller (rev 30)
03:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller (rev 30)
03:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller (rev 30)
03:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller (rev 30)
hadrons123
Baby Hen
 
Posts: 1
Joined: Tue Jun 25, 2013 6:03

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby Antidieu » Sun Jun 30, 2013 9:20

I have the same problem with ISO image Sabayon_Linux_13.06_amd64_GNOME, only the splash doesn't even show in my case, just a black screen like the monitor was totally dimmed. System ends up freezing but I'm able to reboot it with Ctrl+Alt+Del too.

Only way for me to get to the desktop is to choose Console mode or Safe mode, but those options shouldn't be able to start live session with graphical environment though. There seems to be something wrong with monthly image.
Gateway M-6804m (2 GiB RAM)
Intel Core 2 Duo T5250
Intel GM965/GL960
Antidieu
Simple Hen
 
Posts: 68
Joined: Fri Apr 24, 2009 5:45

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby Antidieu » Sun Jul 07, 2013 14:55

Ok, I found a workaround. Just press F5 to access advanced options in main menu, then remove video=uvesafb:1024x768,ywrap,mtrr:3 from kernel command line and press Enter to start live session.
Gateway M-6804m (2 GiB RAM)
Intel Core 2 Duo T5250
Intel GM965/GL960
Antidieu
Simple Hen
 
Posts: 68
Joined: Fri Apr 24, 2009 5:45

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby Arath » Mon Jul 15, 2013 22:15

I have the same problem with Sabayon 13 07 KDE x86.

Antidieu wrote:Ok, I found a workaround. Just press F5 to access advanced options in main menu, then remove video=uvesafb:1024x768,ywrap,mtrr:3 from kernel command line and press Enter to start live session.


I did this and then I got a bit further but it froze up after I saw something with my network cards, then I got a black screen and it don't seem to move on from there.
Arath
Baby Hen
 
Posts: 6
Joined: Mon Jul 15, 2013 22:10

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby Arath » Thu Jul 18, 2013 14:58

Installing from the Sabayon Linux 13 04 amd64 KDE live CD worked perfectly.
Arath
Baby Hen
 
Posts: 6
Joined: Mon Jul 15, 2013 22:10

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby life-on-mars » Mon Jul 22, 2013 13:01

Have you tried the interactive boot mode to find out which service fails to boot properly?
sɹɐɯ uo əɟıɿ sı əɹəɥʇ -- ⠐⠮ ⠊⠎ ⠇⠊⠋⠑ ⠕⠝ ⠍⠜⠎⠖
life-on-mars
Simple Hen
 
Posts: 83
Joined: Fri Jul 12, 2013 14:05

Re: Sabayon_Linux_13.06_amd64_MATE not able to load splash

Postby Arath » Tue Jul 23, 2013 10:58

No, I did not try that. I didn't sit with it very long. I just moved on to an earlier release. I know that my laptop doesn't work very well with many linux dists. I don't seem to have any problems with my custom built desktop.
Arath
Baby Hen
 
Posts: 6
Joined: Mon Jul 15, 2013 22:10


Return to Beginners|Newbies Area

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron