LibreOffice stopped working after upgrade [Solved]

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Butch Cassidy
Simple Hen
Posts: 94
Joined: Mon Aug 27, 2012 18:14

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by Butch Cassidy » Wed Jan 30, 2013 23:25

Bugs go there --> https://bugs.sabayon.org/ ...easy enough to do , take your time and follow your nose and submit.

But I do wonder what the outcome of installing from portage gives you. I mean, on the odd occasion I need to get a more up to date version of something I'll use portage until that version becomes available in entropy. Then I'll remove the portage version and install the new entropy version.

joost
Sagely Hen
Posts: 2676
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by joost » Thu Jan 31, 2013 15:57

Whe I run equo deptest, I am told the packages are missing and that they will be downloaded. However after 10 seconds I am told packages cannot be found.
That is because these packages have been dropped from tree some time ago.
I guess you should update the repository info by running as root:

Code: Select all

equo update --force
Image
My blog | Twitter | Please support Sabayon: Image

spikeyb
Simple Hen
Posts: 44
Joined: Fri May 22, 2009 19:25

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by spikeyb » Thu Jan 31, 2013 22:42

@joost

Thanks for the advice but it seems not to work.

I tried equo update --force.

After equo deptest I still get:

spikeyb spikeyb # equo deptest
>> @@ Running dependency test...
>> @@ These are the dependencies not found:
>> # >=net-libs/libnice-0.1.0[gstreamer]
>> # Needed by:
>> # net-libs/farstream-0.1.2-r1
>> # >=app-admin/eselect-boost-0.3
>> # Needed by:
>> # dev-libs/boost-1.46.1-r1
>> @@ Installing available packages in 10 seconds ...
>> No packages found.
(1, False)

It's not a problem for me, just odd.
Last edited by spikeyb on Thu Jan 31, 2013 22:52, edited 2 times in total.

spikeyb
Simple Hen
Posts: 44
Joined: Fri May 22, 2009 19:25

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by spikeyb » Thu Jan 31, 2013 22:49

@ Butch Cassidy

Not sure about portage, as it can't find libreoffice:

spikeyb spikeyb # emerge --search libreoffice
Searching...
[ Results for search key : libreoffice ]
[ Applications found : 0 ]

Thanks for your continued help.

Butch Cassidy
Simple Hen
Posts: 94
Joined: Mon Aug 27, 2012 18:14

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by Butch Cassidy » Thu Jan 31, 2013 23:34

Better get equo update --force sorted before you start preparing portage. You sure you ran equo update as root (su) ?

spikeyb
Simple Hen
Posts: 44
Joined: Fri May 22, 2009 19:25

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by spikeyb » Sun Feb 03, 2013 8:51

@Butch Cassidy

Yes, definitely as su as shown by the # symbol.

Looks like I may be out of luck on this one. Thanks for your ideas.

Butch Cassidy
Simple Hen
Posts: 94
Joined: Mon Aug 27, 2012 18:14

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by Butch Cassidy » Sun Feb 03, 2013 11:49

Then you might as well try installing from portage. So if you follow the Sabayon wiki let's see what you get. You can use the package search to check "=packagecategory/packagename-version"

If you don't get what you want I'd be tempted to install one of the daily images.

ignition
Baby Hen
Posts: 15
Joined: Tue Dec 16, 2008 14:17

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by ignition » Mon Feb 04, 2013 14:38

Is there some similarity with viewtopic.php?f=59&t=28890&p=158140#p158140 ?

spikeyb
Simple Hen
Posts: 44
Joined: Fri May 22, 2009 19:25

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by spikeyb » Tue Feb 05, 2013 23:39

@Butch Cassidy

I will try your suggestion and report back over the weekend.

@ignition

It is similar but the message is different. I have uninstalled LO at ther moment and will retry the install with portage.

ignition
Baby Hen
Posts: 15
Joined: Tue Dec 16, 2008 14:17

Re: LibreOffice stopped working after upgrade

Post by ignition » Thu Feb 07, 2013 20:29

I had a similar problem which was resolved after deleting /.config/libreoffice in my home-directory.

Post Reply