Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd [Solved]

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd [Solved]

Postby manilaph » Mon May 03, 2010 15:55

Hi,

First of all, I know it is not a software issue because my laptop:
MSI Amd 64 AthlonX2 Nvidia GO 6100

has similar problems with the latest Ubuntu 10.04 livecd.

Is this a kernel issue with regards to Nvidia?

My laptop worked fine with 5.1 but I mixed-up everything by experimenting with Portage and got many errors and so I removed it. I tried a clean install by using the 5.2 Livedvd but I get a blank strange screen.

Do you suggest that I re-install 5.1 and do all the updates to "roll over" to 5.2?

What would be the correct sequence of commands to achieve this "roll over"?

Thank you once again.
Last edited by manilaph on Wed May 05, 2010 0:40, edited 1 time in total.
manilaph
Simple Hen
 
Posts: 40
Joined: Sun Jan 03, 2010 11:18

Re: Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd

Postby manilaph » Tue May 04, 2010 14:15

I decided to do a fresh install of Sabayon 5.1r-1 and then currently updating everything. Hopefully everything will work out okay. I will update here once everything is okay.
manilaph
Simple Hen
 
Posts: 40
Joined: Sun Jan 03, 2010 11:18

Re: Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd

Postby manilaph » Wed May 05, 2010 0:38

After around 4 hours worth of updates from a fresh install of Sabayon 5.1r-1, I am now successfully on Sabayon 5.2 with the new look and the latest firefox version.

The strange thing now is that I have both the wicd and network manager applet on the upper right hand of the menu bar.

Anyway, even if I have rolled-over to the 5.2 version... my kernel is still the 5.1r-1 version and still using the 2.6.31 Sabayon Kernel.

When I go the "System" under "System Monitor"... it say "Release n/a" is this normal.

So am I now finally on Sabayon 5.2?
manilaph
Simple Hen
 
Posts: 40
Joined: Sun Jan 03, 2010 11:18

Re: Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd

Postby Fitzcarraldo » Wed May 05, 2010 18:02

manilaph wrote:Anyway, even if I have rolled-over to the 5.2 version... my kernel is still the 5.1r-1 version and still using the 2.6.31 Sabayon Kernel.

:arrow: Re: 5.1 (5.2?) Doesn't shut down cleanly [Solved]

manilaph wrote:So am I now finally on Sabayon 5.2?

Except for the kernel and video driver, yes. But if the kernel and video driver that comes with SL 5.2 didn't work for you before then you don't want to install them, do you?
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7981
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd [Solved]

Postby manilaph » Thu May 06, 2010 1:27

Thank you very much for your reply sir.

Yes I agree with you. I will stick with the older kernel and video driver since they work perfectly for my system.

I love Sabayon... I will also install it on my PC. :D
manilaph
Simple Hen
 
Posts: 40
Joined: Sun Jan 03, 2010 11:18

Re: Sabayon 5.2 - blank strange screen on livedvd [Solved]

Postby manilaph » Sat May 08, 2010 9:25

By the way, I see the latest Kernel version on the Grub menu... should I choose that when I open Sabayon? If it does not work, can I got back to the older kernel in Grub again?

Thanks!
manilaph
Simple Hen
 
Posts: 40
Joined: Sun Jan 03, 2010 11:18


Return to Beginners|Newbies Area

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest