New install of Sabayon in VMWare and desktop flash [Solved]

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

New install of Sabayon in VMWare and desktop flash [Solved]

Postby jduffy » Sat Dec 05, 2009 18:40

Hello, new guy here. I installed Sabayon in VMWare, installed the VMWare tools and then did updates. After that my desktop flashes gray over and over every second. I can't click on anything on the desktop.

It has something to do with the screen resolution. When I click on Display in System > Preferences it won't open.

I'd like to try and rescue this install and get the screen flashing over and over fixed and get access to my desktop.

Any thoughts?
Last edited by jduffy on Sun Dec 06, 2009 10:03, edited 1 time in total.
jduffy
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sat Dec 05, 2009 18:28

Re: New install of Sabayon in VMWare and desktop flashes crazily

Postby jduffy » Sun Dec 06, 2009 0:30

Well I've installed all the updates and I still have the crazy flashing desktop. Glad I'm not prone to epileptic seizures or I'd be dead by now.

I also tried to get some sound going but nothing.

I guess I'll come back to Sabayon next year some time when some of these issues get sorted out. It's just too easy to use Ubuntu these days, everything just works on it.
jduffy
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sat Dec 05, 2009 18:28

Re: New install of Sabayon in VMWare and desktop flashes crazily

Postby jduffy » Sun Dec 06, 2009 10:01

Okay so I got pissed and started over.

This time I didn't do all the updates. I have something like 517 of them waiting but the last time I did that it messed up my system with an insane flashing desktop and no audio.

So far so good. The desktop is not flashing wildly and I actually have audio! And I was actually able to figure out how to do the VWWare tools install. What a pain in the but that was.

Not sure though what the heck to do with all those updates waiting for me.

Oh well, at least I got this thing up and running for the time being.

I guess you could say that this thread is solved or something like that. Now how do you mark it as solved?
jduffy
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sat Dec 05, 2009 18:28

Re: New install of Sabayon in VMWare and desktop flash [Solved]

Postby redmozzy » Sun Dec 06, 2009 13:33

Hi jduffy,

I wouldn't say this is solved because you need to install updates to correct bug fixes etc and enhance security but if you do your desktop breaks.

I have the same problem and would like it if someone could shed some light
redmozzy
Baby Hen
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 24, 2008 5:41

Re: New install of Sabayon in VMWare and desktop flash [Solved]

Postby redmozzy » Sun Dec 06, 2009 16:42

Update:

Iwonder in the IRC told me to do the following which worked for me...

equo install gtk+

Hope this helps
redmozzy
Baby Hen
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 24, 2008 5:41


Return to Beginners|Newbies Area

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron