Weird problem with web browsers [Answered]

If you are new to Linux or new to Sabayon Linux and just not sure where to post, here ya go. Post without fear of being told to RTFM :-)

Moderator: Moderators

Weird problem with web browsers [Answered]

Postby thirdeye » Mon Feb 06, 2017 1:53

Hi. I normally use chromium, but lately it has been bombing out when I try to load certain web pages or view .webms. I get the "aw snap..." error page. So I started using firefox and it will not load *any* web page. It says I am attempting to make an insecure connection.

Any ideas as to what is going on? Seems like the problems started when I last updated.

Thanks in advance.
Last edited by thirdeye on Sun Feb 26, 2017 15:24, edited 1 time in total.
thirdeye
Young Hen
 
Posts: 32
Joined: Sun Nov 16, 2014 1:03

Re: Weird problem with web browsers

Postby heathen » Mon Feb 06, 2017 2:07

I use Firefox and it's started doing the same thing to me right after I ran updates this morning. I tried disabling the firewall but that didn't work.
just wandering around and poking stuff with sticks...
heathen
Growing Hen
 
Posts: 111
Joined: Fri Mar 08, 2013 19:44
Location: Arizona

Re: Weird problem with web browsers

Postby nazgul1 » Mon Feb 06, 2017 8:02

Same problem here. Since last update, I can't load most of HTTPS web pages (even google.com) on firefox. In Chromium everything works ok.
Also, in the latest update I can see in logs that nss package was updated, which may be the culprit. https://packages.sabayon.org/quicksearch?q=nss&x=0&y=0
Any ideas how to fix it?
nazgul1
Baby Hen
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 28, 2015 23:09

Re: Weird problem with web browsers

Postby Panuzio » Mon Feb 06, 2017 9:57

Now, you got to read this thread...
Then, I don't know.
I dislike this situation, and similar others.
Francesco
Ride of Sabayon (Mania) penguins
Gnome is dead!
Gnome 2 forever!

Linux sabayon 4.8.0-sabayon #1 SMP Thu Dec 22 15:22:00 UTC 2016 x86_64 Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz GenuineIntel GNU/Linux
Panuzio
Advanced Hen
 
Posts: 222
Joined: Mon May 19, 2008 20:04
Location: Firenze, Toscana, Italia (Florence, Tuscany, Italy)

Re: Weird problem with web browsers

Postby heathen » Mon Feb 06, 2017 15:34

Thankyou Panuzio!

I agree with what was said in the linked thread, though. This is a bypass, not a fix. Hopefully they'll get this repaired sooner than later.
just wandering around and poking stuff with sticks...
heathen
Growing Hen
 
Posts: 111
Joined: Fri Mar 08, 2013 19:44
Location: Arizona

Re: Weird problem with web browsers

Postby Stupot » Mon Feb 06, 2017 21:04

The next version of Firefox (51) does not have this problem and it is already being tested.
Stupot
Sagely Hen
 
Posts: 1575
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:44
Location: St. Louis, MO, USA

Re: Weird problem with web browsers

Postby heathen » Tue Feb 07, 2017 20:29

Sweet!
just wandering around and poking stuff with sticks...
heathen
Growing Hen
 
Posts: 111
Joined: Fri Mar 08, 2013 19:44
Location: Arizona

Re: Weird problem with web browsers

Postby Panuzio » Sun Feb 12, 2017 19:41

In that thred I replied. :)
Francesco
Ride of Sabayon (Mania) penguins
Gnome is dead!
Gnome 2 forever!

Linux sabayon 4.8.0-sabayon #1 SMP Thu Dec 22 15:22:00 UTC 2016 x86_64 Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz GenuineIntel GNU/Linux
Panuzio
Advanced Hen
 
Posts: 222
Joined: Mon May 19, 2008 20:04
Location: Firenze, Toscana, Italia (Florence, Tuscany, Italy)


Return to Beginners|Newbies Area

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests