Prob met amarok na oplossen (?) prob systray icon [Solved]

Algemene gesprekken over Sabayon Linux

Moderator: Moderators

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Mon Jun 01, 2009 19:24

Goed, voor ik bugs ga indienen eerst het volgende maar eens proberen:

Code: Select all

equo update --force

Code: Select all

equo world --empty
Als ik het goed begrepen heb moet dat alle packages die ik hier heb opnieuw downen en installeren, 's kijken of dat gaat werken. Zijn trouwens 2307 packages, tering! :shock:
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Tue Jun 02, 2009 2:41

Heeft dus geen moer geholpen, vraag me werkelijk af waar dit aan kan liggen :roll:

Als er nog iemand is die dit probleem heeft/herkent, hoor ik het graag!

Bugreport stel ik morgen wel op, nu ga ik fijn 'n fakkel roken en m'n nest in!
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

WarraWarra
Sagely Hen
Posts: 1989
Joined: Wed Jan 03, 2007 21:01
Location: 31.324270, -113.585511

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by WarraWarra » Tue Jun 02, 2009 5:56

O lekker rook. Neem maar een vir my part ook.

Ek sit namiddag op die stoep hier en kyk oor die see and strand terwyl die son ondergaan en speel met linux op my laptop.

Man dit is tog te veel pret.

equo world --empty = emerge world --emptytree
Alles sal hernuut gebou word en wat nodig is sal afgelaai word van die internet.

O wee.

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Tue Jun 02, 2009 18:24

WarraWarra wrote:O lekker rook. Neem maar een vir my part ook.

Ek sit namiddag op die stoep hier en kyk oor die see and strand terwyl die son ondergaan en speel met linux op my laptop.

Man dit is tog te veel pret.
Hahaha ja ook jij hebt het goed zo te horen! Zon, zee, strand...lekker man! :D
WarraWarra wrote:equo world --empty = emerge world --emptytree
Alles sal hernuut gebou word en wat nodig is sal afgelaai word van die internet.
Zoiets had ik ook begrepen ja, alleen heeft het niet geholpen =)
Denk dat ik het vanuit de live-omgeving + chroot eens ga proberen. Als dát niet lukt, wordt 't 'n reinstall ben ik bang :pale:
WarraWarra wrote:O wee.
Inderdaad :mrgreen:
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

joost
Sagely Hen
Posts: 2736
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by joost » Tue Jun 02, 2009 23:47

Code: Select all

equo update && equo install kde-env
Probeer dat even.
My blog | Mastodon | Please support Sabayon: Become a Patron

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Wed Jun 03, 2009 0:02

joost wrote:

Code: Select all

equo update && equo install kde-env
Probeer dat even.
Done, zal zo ff xdm herstarten en kijken of 't werkt ;)
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Wed Jun 03, 2009 2:53

joost wrote:

Code: Select all

equo update && equo install kde-env
Probeer dat even.
Heeft ook niet geholpen, en vanuit live-dvd / chroot proberen te installeren is ook niet gelukt.

Bugreport van dit probleem (plus m'n Moodin-probleempje) vindt u hier:
http://bugs.sabayonlinux.org/show_bug.cgi?id=717

Met 'n clean install wacht ik wel nog ff...
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

joost
Sagely Hen
Posts: 2736
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by joost » Wed Jun 03, 2009 8:10

Sorry was me ontgaan dat het om KDE3 en oude Amarok ging.
My blog | Mastodon | Please support Sabayon: Become a Patron

ReemZ
Old Dear Hen
Posts: 701
Joined: Mon Oct 27, 2008 10:50
Location: Here! No, here! Over heeeeeeere!

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by ReemZ » Wed Jun 03, 2009 9:13

joost wrote:Sorry was me ontgaan dat het om KDE3 en oude Amarok ging.
Mjah het punt is, voorlopig stap ik echt nog niet over op KDE4, want in principe werkt KDE3.5 geweldig, van KDE4 ben ik niet onder de indruk dus waarom zou ik, toch?
Zelfde geldt al helemaal voor Amarok: 1.4 is top, heeft álles wat ik wil (ok, nou nog 'n soort van Milkdrop :mrgreen: ) en ziet er strak uit, Amarok 2 is niet om aan te zien, nauwelijks te configureren en alleen al om die opgestart te krijgen (ik heb het tóch maar effe geprobeerd) was 'n hel. Kreeg er vervolgens geen geluid uit en heb dat toen ook maar opgegeven.

M'n systeem is echter 'n zootje, ik heb 's wat gezocht op *amarok* en zag van alles door elkaar van zowel kde3.5 als kde4, ik lees constant 'equo deptest, equo libtest', maar van de output begrijp ik geen ruk en ik kan d'r ook maar geen uitleg over vinden, en ik heb 't idee dat ik met elke equo update en world meer verniel dan goed doe.
Nog zoiets: als ik de helpfile goed begrepen heb, zou je met remove --deep toch óók de dependencies d'r weer uit moeten flikkeren? Of met --empty, weet ik 't, heb nog helemaal niet geslapen (dus graag ook geen geleuter over m'n taalgebruik, dat komt wel weer goed als ik gepit heb) en ben dus niet al te helder meer, heb ze allebei geprobeerd trouwens, maar hoe dan ook, 't werkt niet. Vraag ik om één app, installeertie vijf packages, remove ik die ene app (--deep of --empty dus), verwacht ik dat die andere vier ook opdonderen. Doen ze dus niet, en ik onthou natuurlijk nooit hoe die packages heten (knal vaak m'n terminal weer dicht, dus kon 't nu ook niet meer nagaan)

Las trouwens net bij 't zoeken op amarok.kde.org nog 'n mooie uitspraak van de maker zelf:
Amarok developer Mark Kretschmann says, "There are no more bugs in Amarok 1.4. It is perfect, like a lotus flower. In fact, we think we may cancel development on Amarok 2.0, as there is no point...you can't improve upon perfection."
EN ZO LEG UT :evil:

Kut! Al tien uur...........pfffffffft ik ga mezelf maar 's naar de super slepen en kattevoer halen voor dat beest aan míj begint te knagen...
Handtekening? Zeg...ik ga niet op m'n monitor schrijven!

joost
Sagely Hen
Posts: 2736
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Probleem met amarok na oplossen (?) probleem systray icon

Post by joost » Wed Jun 03, 2009 11:00

Amarok 1.x zal waarschijnlijk opnieuw gepackaged moeten worden voor entropy omdat recentelijk kdelibs een revisie heeft gekregen en we een truuc gebruiken om amarok 1.x beschikbaar te maken in Entropy.

Ik kijk hier later naar wanneer mijn lijst met "TODO" wat korter is geworden.
My blog | Mastodon | Please support Sabayon: Become a Patron

Post Reply