Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1 [Solved]

Anything that pertains to Entropy, Equo or Sulfur

Moderator: Moderators

Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1 [Solved]

Postby udiljak » Thu Apr 28, 2011 14:12

Hi.

Equo seems to set the value for the firefox option browser.link.open_newwindow to the value 1.
This causes Firefox to open new links from other applications (mail client) in the currently open tab.

I think this option should be set to the Firefox default 3. So that links open in a new tab!

Have a nice day!
Ben
udiljak
Young Hen
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 27, 2010 17:18

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Thev00d00 » Sun May 01, 2011 10:27

Bug report so this doesn't get lost, cheers.

------------------
Edit:

Can anyone confirm this? Its set to 3 here at least, and should be set by this file: Link
Image
Please report Bugs on the Bugzilla, not forum
Please Adopt an Unanswered thread
Website / Blog : v00d00.net
twitter: Follow Me
G+: Circle Me
Thev00d00
Generally Awesome (tm)
 
Posts: 1472
Joined: Wed Feb 21, 2007 15:52
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby joost » Mon May 02, 2011 9:08

Ian, that version is not in Entropy. nobody communicated this with me.

//edit ooh I see that that file is actually pretty old. Does it even apply to Firefox 4?
http://gitweb.sabayon.org/?p=overlay.gi ... dc560c5084
joost
Sagely Hen
 
Posts: 2605
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Thev00d00 » Mon May 02, 2011 11:21

You are right that file is old, the current version still defines it however.

http://gitweb.sabayon.org/?p=overlay.gi ... 01;hb=HEAD
Image
Please report Bugs on the Bugzilla, not forum
Please Adopt an Unanswered thread
Website / Blog : v00d00.net
twitter: Follow Me
G+: Circle Me
Thev00d00
Generally Awesome (tm)
 
Posts: 1472
Joined: Wed Feb 21, 2007 15:52
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Fitzcarraldo » Mon May 02, 2011 18:29

Not using one of my SL machines at the moment, but, just for info., Firefox 4.0.1 in Windows Vista tells me the following in about:config for the search filter "browser.link":

Code: Select all
Preference Name                                   Status      Type        Value
browser.link.open_newwindow                       default     integer     3
browser.link.open_newwindow.restriction           default     integer     2
services.sync.prefs.browser.link.open_newwindow   default     boolean     true
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7998
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Thev00d00 » Mon May 02, 2011 21:55

I tested the latest daily and everything worked as expected, external links where opened in new tabs.
Image
Please report Bugs on the Bugzilla, not forum
Please Adopt an Unanswered thread
Website / Blog : v00d00.net
twitter: Follow Me
G+: Circle Me
Thev00d00
Generally Awesome (tm)
 
Posts: 1472
Joined: Wed Feb 21, 2007 15:52
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Fitzcarraldo » Mon May 02, 2011 22:53

Just had a look on my main laptop running SL. I'm using Firefox 4.0 installed via Portage using the ebuild www-client/firefox-4.0-r3 from the Sabayon overlay, and the preferences in about:config using the filter "browser.link" are:

Code: Select all
Preference Name                                   Status      Type        Value
browser.link.open_external                        default     integer     3
browser.link.open_newwindow                       default     integer     3
browser.link.open_newwindow.restriction           default     integer     2
services.sync.prefs.browser.link.open_newwindow   default     boolean     true

Firefox works fine. So I don't know what happened to the OP but the preference he reported appears to be limited to his machine.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7998
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby udiljak » Tue May 17, 2011 13:17

Hi.

Sorry for the late reply.

On every firefox update I have to reset the option "browser.link.open_newwindow".

It's set to 1 and I have to reset the default 3.

Is this a problem with any of my settings?

Thanks for the effort!
Ben
udiljak
Young Hen
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 27, 2010 17:18

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby Fitzcarraldo » Tue May 17, 2011 19:06

udiljak wrote:Is this a problem with any of my settings?

It would appear to be. Try resetting them: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Res ... references
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7998
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Wrong Firefox option: browser.link.open_newwindow=1

Postby udiljak » Wed May 18, 2011 15:55

Hi.

Finally I found out that the problem was connected to a Firefox plugin!

Vimperator resets this Firefox option under certain circumstances. (Some bug after some update.)

The solution for anyone having the same problem:
:set popups=tab

Thanks a lot for your efforts!
Ben
udiljak
Young Hen
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 27, 2010 17:18


Return to Entropy|Equo|Rigo Package Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron