Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Anything that pertains to Entropy, Equo or Sulfur

Moderator: Moderators

Post Reply
cyclones
Baby Hen
Posts: 2
Joined: Tue Apr 27, 2010 1:37

Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by cyclones » Mon Mar 28, 2011 22:02

I noticed some strangeness in entropy today. When I tried to upgrade, it told me it was going to upgrade phonon to a new slot but then told me it could not find the phonon dependency with the same version it was trying to upgrade to.

What's going on here, some kind of circular dependency issue? Why can't equo find phonon-4.4.4 when it is already installed?

sabayon root # equo update && equo --ask upgrade
>> @@ Repositories synchronization ...
>> [sabayon.org:1026] Successfully connected to host
>> [sabayon.org:1026] Successfully disconnected from host
>> # Sabayon Linux Official Repository
>> # Repository URL: http://pkg.sabayon.org/standard/sabayon ... se/amd64/5
>> # Repository local path: /var/lib/entropy/client/database/amd64/sabayonlinux.org/standard/amd64/5
>> # Repository API: 3
>> [sabayon.org:1026] Successfully connected to host
>> [sabayon.org:1026] Successfully disconnected from host
>> Attention: repository is already up to date.
>> @@ Notice board: sabayonlinux.org
>> [0] [Thu, 10 Mar 2011 08:51:02 +0000] Title: The libjpeg-turbo library (boosting performance)
>> @@ Calculating System Updates...
>> @@ These are the chosen packages:
>> # (1/2) [sabayonlinux.org] kde-base/dragonplayer-4.6.1
>> Versions: 4.6.1 / NoTag / 0 ===> 4.6.1 / NoTag / 1
>> Action: Upgrade
>> # (2/2) [sabayonlinux.org] media-libs/phonon-4.4.4
>> Versions: 4.4.4 / NoTag / 0 ===> 4.4.4 / NoTag / 1
>> Action: Upgrade

>> @@ Packages involved: 2
Would you like to continue with dependencies calculation ? [Yes/No]
>> @@ Calculating dependencies ...
>> @@ Cannot find needed dependencies:
>> # Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4
>> # Probably needed by:
>> # [from:sabayonlinux.org] media-sound/phonon-xine-4.4.4
>> # [from:sabayonlinux.org] media-sound/phonon-vlc-0.3.2

ztico
Baby Hen
Posts: 10
Joined: Sun Mar 27, 2011 15:22

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by ztico » Tue Mar 29, 2011 0:01

I have exactly the same problem.
I tried to install it via emerge and had no problems but entropy does not recognize the installation...
Any ideas?

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by wolfden » Tue Mar 29, 2011 5:37

Please file a bug http://bugs.sabayon.org/

Thanks

joost
Sagely Hen
Posts: 2669
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by joost » Tue Mar 29, 2011 7:24

Run equo update again.

It happened because you have testing repository attached (I think).

In this case, phonon package moved from "media-sound" to a different category "media-libs". The limbo end was already aware of it, but the main repository not yet.

ztico
Baby Hen
Posts: 10
Joined: Sun Mar 27, 2011 15:22

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by ztico » Tue Mar 29, 2011 14:42

'equo update' works fine but 'equo upgrade' still fails

joost
Sagely Hen
Posts: 2669
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by joost » Tue Mar 29, 2011 14:53


ztico
Baby Hen
Posts: 10
Joined: Sun Mar 27, 2011 15:22

Re: Not found: >=media-sound/phonon-4.4.4

Post by ztico » Tue Mar 29, 2011 19:27

joost wrote:
Try this command:

Code: Select all

equo update --force


It works ;) Thank you! (also for your patience...)

Post Reply