Page 1 of 1

Scummvm [Solved]

Posted: Mon Nov 27, 2017 22:18
by hdegaard
Hi

I just used equo to install Scummvm, but it won't start. It's on a Lenovo T410 with Intel graphics, Sabayon KDE, kernel 4.13. What could be the problem?

Re: Scummvm

Posted: Tue Nov 28, 2017 5:39
by Stupot
Can you try and start it from the command line and see if it gives you any helpful output (or any output at all and paste it here)?

Re: Scummvm

Posted: Tue Nov 28, 2017 9:58
by hdegaard
Ok. this is what I get when I try to start from console:
[email protected] ~ $ scummvm
scummvm: symbol lookup error: scummvm: undefined symbol: SDL_free
[email protected] ~ $

Re: Scummvm

Posted: Tue Nov 28, 2017 12:43
by sabayonino
I'm not sure

but it can need of media-libs/libsdl package

is it installed on your system ?

Code: Select all

# equo q installed media-libs/libsdl -qv

Re: Scummvm

Posted: Tue Nov 28, 2017 20:47
by hdegaard
I had this output:

[email protected] ~ $ equo q installed media-libs/libsdl -qv
media-libs/libsdl-1.2.15-r9
media-libs/libsdl-2.0.0_pre7001
media-libs/libsdl2-2.0.4
[email protected] ~ $

Re: Scummvm

Posted: Sat Dec 02, 2017 13:42
by sabayonino
I think this is related to SDL-<something> compiled libraries
I can't understand SDL error in your output

All Sabayon packages were rebuild with gcc-5.4.0 (migrated from 4.9.3 to 5.4.0). Could be this.

I suggest to open a new bug or ask to Scummvm forum :roll:

PS : Scummvm interface starts on my pc.

Re: Scummvm

Posted: Sat Dec 02, 2017 14:03
by hdegaard
Ok, thank you. I will try the Scummvm forum.

Re: Scummvm

Posted: Sun Dec 03, 2017 13:51
by hdegaard
Problem solved (sort of)
I installed Xfce desktop, and using that, Scummvm works :)

Re: Scummvm [Solved]

Posted: Sun Dec 03, 2017 20:44
by sabayonino
LOL

I'm curious about missing package(s) for scummvm :mrgreen: