SMplayer can't play a movie on one install [Solved]

Discussions Regarding Software

Moderator: Moderators

SMplayer can't play a movie on one install [Solved]

Postby msdobrescu » Sun Jul 28, 2013 18:22

Hello,

I have two Sabayon installed, on different machines, both fully updated.
On one of these machines, smplayer doesn't play movies that work on the other machine, in smplayer.
Question is where to look.
One of the anomalies is that on "broken" smplayer, there are no combos to choose the audio and video drivers. There are text boxes, having the same content as on working machine, i.e. xv and alsa (these are default, I didn't even looked there before).

The working SMplayer shows the following info (I've put the relevant info only):

Code: Select all
Software: Nandub v1.0rc2

Video:
Format: XVID
Selected codec: ffodivx

Initial Audio Stream
Selected codec: mpg123


How could I know what's wrong, as reinstalling SMplayer did not fix the issue?

Thank you.
Last edited by msdobrescu on Sun Aug 18, 2013 15:44, edited 1 time in total.
msdobrescu
Technological Hen
 
Posts: 424
Joined: Sun Aug 21, 2011 8:48

Re: SMplayer can't play a movie on one install

Postby life-on-mars » Sun Jul 28, 2013 18:41

On my installation, smplayer can't playback certain videos but when running mplayer directly, there is no issue.
sɹɐɯ uo əɟıɿ sı əɹəɥʇ -- ⠐⠮ ⠊⠎ ⠇⠊⠋⠑ ⠕⠝ ⠍⠜⠎⠖
life-on-mars
Simple Hen
 
Posts: 83
Joined: Fri Jul 12, 2013 14:05

Re: SMplayer can't play a movie on one install

Postby msdobrescu » Sun Aug 18, 2013 15:43

Imagine that: I've installed smplayer, but mplayer did not come with it...
msdobrescu
Technological Hen
 
Posts: 424
Joined: Sun Aug 21, 2011 8:48


Return to Software in General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests