Profile error? [Solved]

Discussions Regarding Software

Moderator: Moderators

Post Reply
tekwyzrd
Technological Hen
Posts: 331
Joined: Tue Aug 22, 2006 23:56
Location: Northeastern Ohio

Profile error? [Solved]

Post by tekwyzrd » Sat May 11, 2013 16:47

When I run equo update I get the message:

Code: Select all

Indexing Repository metadata ...
>>  @@ /etc/make.profile: link differs. Updating.
>>  @@ /etc/make.profile: new link does not exist. Reverting.
If I run eselect profile list I get:

Code: Select all

Available profile symlink targets:
  [1]   default/linux/amd64/10.0
  [2]   default/linux/amd64/10.0/selinux
  [3]   default/linux/amd64/10.0/desktop *
  [4]   default/linux/amd64/10.0/desktop/gnome
  [5]   default/linux/amd64/10.0/desktop/kde
  [6]   default/linux/amd64/10.0/developer
  [7]   default/linux/amd64/10.0/no-multilib
  [8]   default/linux/amd64/10.0/server
  [9]   hardened/linux/amd64
  [10]  hardened/linux/amd64/selinux
  [11]  hardened/linux/amd64/no-multilib
  [12]  hardened/linux/amd64/no-multilib/selinux
  [13]  hardened/linux/uclibc/amd64
Should I assume the 13.0 profiles will be included in a future update?

In addition to this post I've submitted the info above to bugzilla.
Last edited by tekwyzrd on Fri May 17, 2013 18:15, edited 1 time in total.
Former Sabayon user (2005 - 2013) and current Arch user.
I liked Sabayon until it switched to Rigo and becoming the gentoo equivalent of Ubuntu. Extreme browsing? Extreme gaming? Extreme work? Extreme development? Like, totally gnarly, dude!

User avatar
sabayonino
Sagely Hen
Posts: 3190
Joined: Sun Sep 21, 2008 1:12
Location: Italy
Contact:

Re: Profile error?

Post by sabayonino » Sat May 11, 2013 17:47

This is portage message
/etc/make.profile: new link does not exist. Reverting.
run

Code: Select all

# eselect profile set 3
[Che Cos'è Il Calcolo Distribuito (BOINC)

BOINC ready ! Sabayon+BOINC = BILD ,my Sabayon spin :cyclops: - Ready to crunch for the Science everywhere :)

tekwyzrd
Technological Hen
Posts: 331
Joined: Tue Aug 22, 2006 23:56
Location: Northeastern Ohio

Re: Profile error?

Post by tekwyzrd » Sat May 11, 2013 17:53

Doesn't the asterisk indicate that profile is already selected?
Former Sabayon user (2005 - 2013) and current Arch user.
I liked Sabayon until it switched to Rigo and becoming the gentoo equivalent of Ubuntu. Extreme browsing? Extreme gaming? Extreme work? Extreme development? Like, totally gnarly, dude!

User avatar
sabayonino
Sagely Hen
Posts: 3190
Joined: Sun Sep 21, 2008 1:12
Location: Italy
Contact:

Re: Profile error?

Post by sabayonino » Sat May 11, 2013 18:44

tekwyzrd wrote:Doesn't the asterisk indicate that profile is already selected?
it would be created a new symlink.
[Che Cos'è Il Calcolo Distribuito (BOINC)

BOINC ready ! Sabayon+BOINC = BILD ,my Sabayon spin :cyclops: - Ready to crunch for the Science everywhere :)

svantoviit
Old Dear Hen
Posts: 724
Joined: Sun Feb 28, 2010 17:55
Contact:

Re: Profile error?

Post by svantoviit » Sun May 12, 2013 8:37

Probably you first need to

Code: Select all

emerge --sync
then set your profile.

I'm already using 13.0

Code: Select all

$ eselect profile list 
Available profile symlink targets:
  [1]   default/linux/amd64/13.0
  [2]   default/linux/amd64/13.0/selinux
  [3]   default/linux/amd64/13.0/desktop *
  [4]   default/linux/amd64/13.0/desktop/gnome
  [5]   default/linux/amd64/13.0/desktop/kde
  [6]   default/linux/amd64/13.0/developer
  [7]   default/linux/amd64/13.0/no-multilib
  [8]   default/linux/amd64/13.0/x32
  [9]   hardened/linux/amd64
  [10]  hardened/linux/amd64/selinux
  [11]  hardened/linux/amd64/no-multilib
  [12]  hardened/linux/amd64/no-multilib/selinux
  [13]  hardened/linux/uclibc/amd64
If you haven't used portage before, please, read the Wiki first and specially the part about how to mix portage and entropy safely.

User avatar
sabayonino
Sagely Hen
Posts: 3190
Joined: Sun Sep 21, 2008 1:12
Location: Italy
Contact:

Re: Profile error?

Post by sabayonino » Sun May 12, 2013 9:12

run the comnnd as root !
[Che Cos'è Il Calcolo Distribuito (BOINC)

BOINC ready ! Sabayon+BOINC = BILD ,my Sabayon spin :cyclops: - Ready to crunch for the Science everywhere :)

tekwyzrd
Technological Hen
Posts: 331
Joined: Tue Aug 22, 2006 23:56
Location: Northeastern Ohio

Re: Profile error?

Post by tekwyzrd » Sun May 12, 2013 15:23

I know. I did. Won't know the outcome until the next set of updates.
Former Sabayon user (2005 - 2013) and current Arch user.
I liked Sabayon until it switched to Rigo and becoming the gentoo equivalent of Ubuntu. Extreme browsing? Extreme gaming? Extreme work? Extreme development? Like, totally gnarly, dude!

tekwyzrd
Technological Hen
Posts: 331
Joined: Tue Aug 22, 2006 23:56
Location: Northeastern Ohio

Re: Profile error?

Post by tekwyzrd » Fri May 17, 2013 18:14

Thank you svantoviit - you were correct.

Running 'eselect profile set 3" with the 10.0 profiles didn't help. Running "emerge sync" followed by "eselect profile list" showed addition of v13.0 profiles and "eselect profile set 3" seems to have resolved the situation. I hadn't synced portage lately and have only been using the entropy system to install (as recommended) so I find it interesting that sabayon relies on the gentoo repositories for profiles rather than handling it through the recommended package management system.
Former Sabayon user (2005 - 2013) and current Arch user.
I liked Sabayon until it switched to Rigo and becoming the gentoo equivalent of Ubuntu. Extreme browsing? Extreme gaming? Extreme work? Extreme development? Like, totally gnarly, dude!

Post Reply