xbmc fails to start libGLU.so.1 [Solved]

Discussions Regarding Software

Moderator: Moderators

xbmc fails to start libGLU.so.1 [Solved]

Postby maulbongo » Mon Dec 10, 2012 9:26

Hi folks,

Since yesterdays update xbmc fails to start, it gives this error:

/usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

I found out that virtual:glu-9.0 seems to be a broken package, because theres nothing inside.

Before upgdating there was a symlink
Code: Select all
/usr/lib64/libGLU.so.1
to
Code: Select all
/usr/lib64/opengl/xorg-x11/lib/libGLU.so.1.3.09000


But after this update these files are missing.

fortunately I've got a testing machine and before updating there, I did a backup of
Code: Select all
/usr/lib64/opengl/xorg-x11/lib/libGLU.so.1.3.09000
and
Code: Select all
/usr/lib64/opengl/xorg-x11/lib/libGLU.so.1
(which also is a symlink).
For getting xbmc to start again I put these two files (after update) to
Code: Select all
/usr/lib64/
and now xbmc starts again.
So for all having this problems just start the sabayon 10 live dvd and copy these files to usb drive and then start your normal system and copy these two files to
Code: Select all
/usr/lib64/
and xbmc should start again.
This problem has already been discussed here:

https://forum.sabayon.org/viewtopic.php?f=59&t=28575
greetings

maulbongo

Image
maulbongo
Simple Hen
 
Posts: 60
Joined: Wed Oct 19, 2011 13:19

Return to Software in General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron