Digikam 2.0

Discussions Regarding Software

Moderator: Moderators

Digikam 2.0

Postby NoSavy » Mon Aug 22, 2011 21:22

Since upgrading to 2.0, digikam crashes every time I attempt to download images -- in fact, it crashes any time it tries to access my canon camera. It auto detects it as a USB PTP type.

Dolphin shows it OK and I can download the images OK so I'm not stuffed.

I cannot get it to work with the LD_PRELOAD=/usr/lib/libusb.so digikam work around. Constantly says cannot load libusb.so. It's on the system OK and I have tried the lib32 and lib64 directories and still no joy.

I'm aware of the following bugs posted.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=268267
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=123595

Any suggestions on how to solve it or on how to downgrade please.

John.

NS.
Asus M4A79XTD EVO motherboard, AMD Phenom II X4 965 CPU, 4 GB ram.
Gigabyte NVIDIA 9800GT Silent graphics card, Dell FP2007 22 Digital Flat panel.
Samsung harddisks 2 x 200gb SP2004S,1 x Hitachi 750gb HDT 72107,Optiarc SATA DVD-RW. Sabayon 64 & 32bit.
NoSavy
Simple Hen
 
Posts: 72
Joined: Tue Aug 24, 2010 8:49
Location: Dorset,UK

Re: Digikam 2.0

Postby joost » Tue Aug 23, 2011 8:17

All I can find is this bug: https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=380287

Seems to be a known thing. :|
joost
Sagely Hen
 
Posts: 2547
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands

Re: Digikam 2.0

Postby NoSavy » Tue Aug 23, 2011 8:55

Thanks Joost.
Seems it's just a matter of waiting for a fix.

John.
Asus M4A79XTD EVO motherboard, AMD Phenom II X4 965 CPU, 4 GB ram.
Gigabyte NVIDIA 9800GT Silent graphics card, Dell FP2007 22 Digital Flat panel.
Samsung harddisks 2 x 200gb SP2004S,1 x Hitachi 750gb HDT 72107,Optiarc SATA DVD-RW. Sabayon 64 & 32bit.
NoSavy
Simple Hen
 
Posts: 72
Joined: Tue Aug 24, 2010 8:49
Location: Dorset,UK


Return to Software in General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest