VMWare doesn't start at all

Discussion for all VM - Installing, Software, Problems

Moderator: Moderators

Post Reply
fede
Baby Hen
Posts: 18
Joined: Tue Jul 24, 2007 7:57
Location: Milano, Italy

VMWare doesn't start at all

Post by fede » Fri Aug 10, 2007 9:33

My problem is simply....to explain
Sabayon BE (kerner 2.6.22)

i installed vmware-vorkstation version 5.5.4.44386.
i run vmware-config.pl

when i run it this error appear:
vmware is installed, but it has not been (correctly) configured

Code: Select all

vmware is installed, but it has not been (correctly) configured
for this system. To (re-)configure it, invoke the following command:
/opt/vmware/workstation/bin/vmware-config.pl.
this situation doesn't change even after run vmware-confi again.
even after installing the any-any path, but with no results.


i tried to install from the bin too (VMware-workstation-5.5.0-18463.tar.gz), but even after emerge -C
the gentoo package the install fails

bye, FF

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Post by wolfden » Sat Aug 11, 2007 23:13

Are you following the wiki??
http://www.sabayonlinux.org/wiki/index. ... are-server
Gentoo Wiki
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Install_VMWare_Server

Wiki should work, done it several times myself

navman
Growing Hen
Posts: 147
Joined: Fri Oct 20, 2006 20:51

Post by navman » Sun Aug 12, 2007 0:43

There is an old problem with vmware like this. It's a nonconfig.pl or something. You can do a search on google or just look in /opt/vmware/ or maybe /etc/vmware/ for a file with nothing on it and I believe its called nonconfig.???
Once you find it just delete it.

fede
Baby Hen
Posts: 18
Joined: Tue Jul 24, 2007 7:57
Location: Milano, Italy

Post by fede » Sun Aug 19, 2007 8:39

navman wrote:There is an old problem with vmware like this. It's a nonconfig.pl or something. You can do a search on google or just look in /opt/vmware/ or maybe /etc/vmware/ for a file with nothing on it and I believe its called nonconfig.???
Once you find it just delete it.
Thank you!!
The right file is "not_configured"
i deleted that and the vmware run.

by, ff

Matthew Wiebelhaus
Simple Hen
Posts: 54
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:22

Re: VMWare doesn't start at all

Post by Matthew Wiebelhaus » Mon Aug 20, 2007 5:29

fede wrote:My problem is simply....to explain
Sabayon BE (kerner 2.6.22)

i installed vmware-vorkstation version 5.5.4.44386.
i run vmware-config.pl

when i run it this error appear:
vmware is installed, but it has not been (correctly) configured

Code: Select all

vmware is installed, but it has not been (correctly) configured
for this system. To (re-)configure it, invoke the following command:
/opt/vmware/workstation/bin/vmware-config.pl.
this situation doesn't change even after run vmware-confi again.
even after installing the any-any path, but with no results.


i tried to install from the bin too (VMware-workstation-5.5.0-18463.tar.gz), but even after emerge -C
the gentoo package the install fails

bye, FF

First i see your problem is resolved but why use vmware you have innotex virutalbox and Virtual Machine Manager pre installed i specifically like innotex virtualbox
Image

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: VMWare doesn't start at all

Post by wolfden » Mon Aug 20, 2007 6:58

Matthew Wiebelhaus wrote:
fede wrote:My problem is simply....to explain
Sabayon BE (kerner 2.6.22)

i installed vmware-vorkstation version 5.5.4.44386.
i run vmware-config.pl

when i run it this error appear:
vmware is installed, but it has not been (correctly) configured

Code: Select all

vmware is installed, but it has not been (correctly) configured
for this system. To (re-)configure it, invoke the following command:
/opt/vmware/workstation/bin/vmware-config.pl.
this situation doesn't change even after run vmware-confi again.
even after installing the any-any path, but with no results.


i tried to install from the bin too (VMware-workstation-5.5.0-18463.tar.gz), but even after emerge -C
the gentoo package the install fails

bye, FF

First i see your problem is resolved but why use vmware you have innotex virutalbox and Virtual Machine Manager pre installed i specifically like innotex virtualbox
cause vmware-server is just better??? VB won't even install arch linux

fede
Baby Hen
Posts: 18
Joined: Tue Jul 24, 2007 7:57
Location: Milano, Italy

Re: VMWare doesn't start at all

Post by fede » Mon Aug 20, 2007 8:03

Matthew Wiebelhaus wrote: First i see your problem is resolved but why use vmware you have innotex virutalbox and Virtual Machine Manager pre installed i specifically like innotex virtualbox
Someone told me tha virtual box is even faster than vmware, but winxp or win2000 crash randomly with virtualbox.
I searched in forums an so, and it seems to be a known problem.

i use Sabayon BE, and i haven't Virtual Machine Manager..... i wil try.

bye, FF

Matthew Wiebelhaus
Simple Hen
Posts: 54
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:22

Re: VMWare doesn't start at all

Post by Matthew Wiebelhaus » Mon Aug 20, 2007 21:38

wolfden wrote:
Matthew Wiebelhaus wrote:
fede wrote:My problem is simply....to explain
Sabayon BE (kerner 2.6.22)

i installed vmware-vorkstation version 5.5.4.44386.
i run vmware-config.pl

when i run it this error appear:
vmware is installed, but it has not been (correctly) configured

Code: Select all

vmware is installed, but it has not been (correctly) configured
for this system. To (re-)configure it, invoke the following command:
/opt/vmware/workstation/bin/vmware-config.pl.
this situation doesn't change even after run vmware-confi again.
even after installing the any-any path, but with no results.


i tried to install from the bin too (VMware-workstation-5.5.0-18463.tar.gz), but even after emerge -C
the gentoo package the install fails

bye, FF

First i see your problem is resolved but why use vmware you have innotex virutalbox and Virtual Machine Manager pre installed i specifically like innotex virtualbox
cause vmware-server is just better??? VB won't even install arch linux
Wolf den vmware-server sucks, when you want to creat a virtual machine it creates a non-self expanding hard disk so if you wanted your so called virtual disk to be 20 gigabytes it will take a chunk of 20 gigabytes out of your harddrive space.
Image

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: VMWare doesn't start at all

Post by wolfden » Tue Aug 21, 2007 0:05

huh?

VMs are gonna use hard drive space regardless which one

Matthew Wiebelhaus
Simple Hen
Posts: 54
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:22

Re: VMWare doesn't start at all

Post by Matthew Wiebelhaus » Tue Aug 21, 2007 2:55

What i mean is In a regualar Virtual Machine what ever harddrive space is used in a vritaul machine is the size on the disk
In vmware server whatever the virtual machines hard drive size is the size on the disk regardless of what is in the virtual machine.
Image

Post Reply