No streaming audio (KDE daily 21:5:2014)

Discussion in general that pertains to Sabayon Linux - Must Pertain to Sabayon Linux

Moderator: Moderators

No streaming audio (KDE daily 21:5:2014)

Postby saiyuki » Sat May 24, 2014 20:46

Hi all. My first job upon an O.S install is to enable 'IceCast' web audio streaming in Amarok. In this latest Sabayon daily release there is no audio output from any of the web audio services. I know daily's are testing versions but......

Amarok stays silent displaying no error codes at all, and Clementine pops up the error -

No URI handler implemented for "http".

I assume the error problem with Clementine is the same in Amarok. This is the first time i've encountered this problem. Is there anyway to enable web audio streaming?

Regards
System 1 - Asus z97, i5-4690k, 8GB ddr3 Ram, AMD R9 280+
System 2- Gigabyte 775 Hybrid, Intel Q6600, 4GB ddr3 Ram, Nvidia 560Ti
IcyBox Usb3 backup (1x1.5TB Sata 2 + 1x500GB Sata 2)
NetGear RN1020 (empty) NAS
saiyuki
Baby Hen
 
Posts: 12
Joined: Wed Apr 29, 2009 19:14

Re: No streaming audio (KDE daily 21:5:2014)

Postby Fitzcarraldo » Sun May 25, 2014 21:22

Have you installed gst-plugins-good, gst-plugins-bad, gst-plugins-ugly, gst-plugins-soup and gst-plugins-neon?

I have a whole bunch of plugins installed:

media-libs/gst-plugins-bad
media-libs/gst-plugins-base
media-libs/gst-plugins-good
media-libs/gst-plugins-ugly
media-plugins/gst-plugins-a52dec
media-plugins/gst-plugins-alsa
media-plugins/gst-plugins-cdparanoia
media-plugins/gst-plugins-dts
media-plugins/gst-plugins-dv
media-plugins/gst-plugins-dvb
media-plugins/gst-plugins-dvdread
media-plugins/gst-plugins-faad
media-plugins/gst-plugins-ffmpeg
media-plugins/gst-plugins-flac
media-plugins/gst-plugins-gio
media-plugins/gst-plugins-jack
media-plugins/gst-plugins-jpeg
media-plugins/gst-plugins-lame
media-plugins/gst-plugins-libav
media-plugins/gst-plugins-mad
media-plugins/gst-plugins-meta
media-plugins/gst-plugins-mpeg2dec
media-plugins/gst-plugins-musepack
media-plugins/gst-plugins-ogg
media-plugins/gst-plugins-pango
media-plugins/gst-plugins-pulse
media-plugins/gst-plugins-resindvd
media-plugins/gst-plugins-soup
media-plugins/gst-plugins-taglib
media-plugins/gst-plugins-theora
media-plugins/gst-plugins-v4l2
media-plugins/gst-plugins-vorbis
media-plugins/gst-plugins-vpx
media-plugins/gst-plugins-x
media-plugins/gst-plugins-x264
media-plugins/gst-plugins-xvid
media-plugins/gst-plugins-xvideo

and streaming works nicely for me.
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7981
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: No streaming audio (KDE daily 21:5:2014)

Postby saiyuki » Sun May 25, 2014 22:29

Hi. I find it strange that the last monthly release 14.05 did work (apart from having to fudge the installer square font problem), but the last Daily release (which has fixed the square font issue), now has this problem. I re-installed the good,bad,ugly,soup and neon plug-ins but still no joy. :(

I'll go back to the 14.05 monthly for the time being.

Thanks for your input 8)

Regards
System 1 - Asus z97, i5-4690k, 8GB ddr3 Ram, AMD R9 280+
System 2- Gigabyte 775 Hybrid, Intel Q6600, 4GB ddr3 Ram, Nvidia 560Ti
IcyBox Usb3 backup (1x1.5TB Sata 2 + 1x500GB Sata 2)
NetGear RN1020 (empty) NAS
saiyuki
Baby Hen
 
Posts: 12
Joined: Wed Apr 29, 2009 19:14


Return to Sabayon Linux General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron