Authentication stopped working after update. [Solved]

Discussion in general that pertains to Sabayon Linux - Must Pertain to Sabayon Linux

Moderator: Moderators

Re: Authentication stopped working after update.

Postby limathebest » Thu Jan 17, 2013 16:59

Thank you for your attention.

What would that manual update?

Code: Select all
# equo update

# equo upgrade


I tried that and it did not work!
limathebest
Baby Hen
 
Posts: 16
Joined: Wed May 16, 2012 16:25
Location: Brazil

Re: Authentication stopped working after update.

Postby dunsurfin » Thu Jan 17, 2013 17:36

Try
Code: Select all
 equo update --force
then
Code: Select all
equo upgrade
Self-righteousness is a loud din raised to drown the voice of guilt within us - Eric Hoffer

Don't believe what it says on the right - I am anything but sagely; More oniony!
dunsurfin
Sagely Hen
 
Posts: 1333
Joined: Sun Jan 07, 2007 21:38
Location: Newcastle upon Tyne UK

Re: Authentication stopped working after update.

Postby limathebest » Thu Jan 17, 2013 18:08

It did not work! Another idea?
limathebest
Baby Hen
 
Posts: 16
Joined: Wed May 16, 2012 16:25
Location: Brazil

Re: Authentication stopped working after update.

Postby dunsurfin » Thu Jan 17, 2013 18:17

I'm sorry that I have no other ideas. However; the boss (lxnay) said he would look at it so you should be in safe hands there.
Self-righteousness is a loud din raised to drown the voice of guilt within us - Eric Hoffer

Don't believe what it says on the right - I am anything but sagely; More oniony!
dunsurfin
Sagely Hen
 
Posts: 1333
Joined: Sun Jan 07, 2007 21:38
Location: Newcastle upon Tyne UK

Re: Authentication stopped working after update.

Postby limathebest » Thu Jan 17, 2013 18:39

Thank you for help.

I will wait for new ideas or wait for the next update.
limathebest
Baby Hen
 
Posts: 16
Joined: Wed May 16, 2012 16:25
Location: Brazil

Re: Authentication stopped working after update.

Postby linuxfluesterer » Fri Jan 18, 2013 18:43

Hallo all.
It seems I've had the same problem with root authentification in Rigo. I'd opened another thread for that:
viewtopic.php?f=76&t=28906
I have SL X with KDE 4.9.5 now, updated yesterday.
And for my authentification problem I've found a solution, because there was an update according to 'DBUS'.
I said, that it is possible for me to open a konsole and do an su and login as root. That works.
So then when I am root I did, what I read here:
Code: Select all
equo upgrade

and after that, DBUS was updated.
Then I rebooted my laptop and started Rigo. It still looks weird (graphics problem?) but now I can enter my root password to proceed an action. This works also.
My conclusion: DBUS was the problem here. Though, I don't know, why you can't do an
Code: Select all
equo upgrade

Are you root in a konsole? For me, then it worked.

Try again. Much success.

-Linuxfluesterer (I love KDE ...)
Take away Facebook from me and let there be real people again...
User avatar
linuxfluesterer
Old Dear Hen
 
Posts: 763
Joined: Thu Sep 20, 2012 19:47
Location: Germany

Re: Authentication stopped working after update.

Postby misty3 » Sat Jan 19, 2013 7:46

Problem solved. Latest manual upgrade has solved the problem on main computer. A new install of daily iso, (from 17th January) did not have the problem. What item caused or solved the problem I have no idea.
misty3
misty3
Simple Hen
 
Posts: 44
Joined: Sun Nov 11, 2007 23:11
Location: Tasmania, Australia

Re: Authentication stopped working after update.

Postby misty3 » Sat Jan 19, 2013 10:26

Solved. All Ok after second manual upgrade on main computer today. Did a new install yesterday on spare computer using daily ISO (17th January). Problem did not reappear.
misty3
misty3
Simple Hen
 
Posts: 44
Joined: Sun Nov 11, 2007 23:11
Location: Tasmania, Australia

Re: Authentication stopped working after update.

Postby limathebest » Sat Jan 19, 2013 18:17

Thank you all for your help and commitment given to my problem.
This morning I did a fresh installation and the problem actually disappeared.

I still have a problem with a machine, but I'll wait until the next update and see if the problem will be fixed.

Again thank you all.

-------------------------
Forgive my bad English.
limathebest
Baby Hen
 
Posts: 16
Joined: Wed May 16, 2012 16:25
Location: Brazil

Previous

Return to Sabayon Linux General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest