Trouble mounting Kingston USB drive...

Discussion in general that pertains to Sabayon Linux - Must Pertain to Sabayon Linux

Moderator: Moderators

Trouble mounting Kingston USB drive...

Postby stalexone » Wed Nov 29, 2006 1:39

I've plugged in my USB drive to move Windows fonts to Sabayon and the drive is not being recognized. The light on the drive is flashing but nothing showing up on the desktop or in the mnt directory like it does with PCLinuxOS. Am I doing something wrong or is there a special command that I need to enter?

Thanks in advance!

Steven
stalexone
Baby Hen
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 27, 2006 20:16

Postby cvill64 » Wed Nov 29, 2006 2:36

all of mine are....under kde, if you go to media:/ in konqi, is it shown there not mounted?
cvill64
Sagely Hen
 
Posts: 2185
Joined: Fri Dec 30, 2005 10:03
Location: Virginia, USA

Postby johnnyhay » Wed Nov 29, 2006 3:32

I'm surprised it just didn't pop up and give you options on opening it or not. That's what KDE and GNOME are suppose to do, not sure about others though.
Try this.
Code: Select all
df -hi
Find your flash drive by the size and name. The filesystem should be /dev/sda, if you only plugged one in. On the right hand side of that you should see a column named "Mount On". Just navigate to the location and you'll have you info presented.
If it's not mounted, try this.
Code: Select all
cd /mnt
mkdir /flashdrive
mount /dev/sda <-Or whatever you filesystem is


Hope that helps.
johnnyhay
Technological Hen
 
Posts: 304
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:54
Location: Google's main DNS

Postby Dark_MaGe » Wed Nov 29, 2006 3:36

I have 1 Gb kingston....and it works perfectly...
Dark_MaGe
Your Farmer
 
Posts: 1699
Joined: Thu Jun 29, 2006 8:19
Location: Catania Italy

USB drive

Postby stalexone » Wed Nov 29, 2006 4:46

The drive is a Fat32 that I use with Windows. I got to the part where I entered mount /dev/sda and it sent an error message back to me (by the way, what does /dev mean?). I'm going to reboot with the thumbdrive in and see if it comes up.............that didn't work.

When I plug the drive in, the light comes on as if it is reading the drive...blinks about 6 times....stops....then blinks another 6 times....then stops. Then no more USB light. Nothing on the desktop either.

Hmmmm.....
stalexone
Baby Hen
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 27, 2006 20:16

Postby johnnyhay » Wed Nov 29, 2006 5:36

Dev stands for Device.
Sda stands for Scalabe Disk Array, I think.
So.. anything in the /dev/ should be a device or device drivers.
Please, someone, correct me if I'm wrong.
Can you please post your info you get when you type in df -hi

Code: Select all
http://www.unixguide.net/linux/linuxshortcuts.shtml

Please print and read to help you out developing your linux skills.
You'll be glad you did.
johnnyhay
Technological Hen
 
Posts: 304
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:54
Location: Google's main DNS

df -hi

Postby stalexone » Wed Nov 29, 2006 6:59

Filesystem Inodes IUsed IFree IUse% Mounted on
/dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
28M 510K 28M 2% /
udev 31K 1.6K 30K 6% /dev
/dev/hda1 26K 38 26K 1% /boot
tmpfs 31K 1 31K 1% /dev/shm


This is what I see when it is connected...thanks!
stalexone
Baby Hen
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 27, 2006 20:16

Postby johnnyhay » Wed Nov 29, 2006 8:17

It's not connecting...
What does df -h give you?
Try a different usb port. If that doesn't work. Google, reformat flash drvie to FAT32 or ask lynx.
johnnyhay
Technological Hen
 
Posts: 304
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:54
Location: Google's main DNS

Postby lxnay » Wed Nov 29, 2006 8:55

Plug-in your usb drive, wait, uhm.... 15 seconds, then open a terminal and type: dmesg -s 100000 > debug.txt

Open debug.txt and paste its content here.
Image
Join us on IRC (chat.freenode.net #sabayon or WebChat)
Submit bugs to our Bug Tracker
Follow me on Twitter
Add me on Facebook
Add me on Google+
lxnay
Land Owner
 
Posts: 3596
Joined: Thu Oct 13, 2005 23:16
Location: Italy


Return to Sabayon Linux General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests