Page 1 of 1

Cups not opening in browser(13.06) [Solved]

Posted: Mon May 13, 2013 15:53
by fbaggins
I've installed 13.04 with all the updates, but I get a 102 error (connection refused ) when trying to configure my printers with CUPS. Hplip crashes at the final page of writing, with no error messages in terminal.
Any help greatly appreciated

Howard

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 17:46
by Fitzcarraldo
How are you running the CUPS Printer Manager? Are you using a Web browser and entering the URL http://localhost:631/ into the address bar of the Web browser? If not, try that way rather than using the HPLIP tools.

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 18:21
by fbaggins
I've tried both ways, chromium says
Error 102 (net::ERR_CONNECTION_REFUSED): The server refused the connection.

thanks for reply
Howard

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 18:30
by lxnay
Read the CUPS logs and you will know why you get connection refused.

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 19:09
by fbaggins
var/log/cups is empty

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 19:12
by lxnay
Then cups is not running

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 19:29
by fbaggins
Tried starting cups

Library howard # /etc/init.d/cupsd start
* WARNING: cupsd is already starting
Library howard # /etc/init.d/cupsd stop
* ERROR: cupsd stopped by something else
Library howard # /etc/init.d/cupsd start
* WARNING: cupsd is already starting
Library howard #

Thanks Howard

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 19:31
by lxnay
You are using systemd, so you have to use systemctl and not /etc/init.d/...

Re: Cups not opening in browser(13.06)

Posted: Mon May 13, 2013 19:40
by fbaggins
systemctl start cups

Success

Thanks