Keep losing sound from my music apps.

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

Keep losing sound from my music apps.

Postby chris_debian » Fri Apr 29, 2011 13:21

Hi,

My music playing apps (Rhythmbox, Decibel, Audacious) seem to get confused and lose the proper sound settings. I suspect this is because I have ALSA and Pulse installed, to handle the sound. These were installed as part of the installation, and I'm not convinced I need (or want) both of them. The only way I can reliably play music, is through Firefox (YouTube).

Does Sabayon prefer ALSA or Pulse, I'd like to get to the bottom of the problem and removing one would be a good start.

Any help appreciated.

Cheers,

Chris.
chris_debian
Simple Hen
 
Posts: 53
Joined: Tue Mar 08, 2011 22:13

Re: Keep losing sound from my music apps.

Postby chris_debian » Fri Apr 29, 2011 15:27

It looks like both applications are needed by other parts of the system, so I can't remove one. Anyone know why my media players are confused? The only one that isn't, is Audacious, but that doesn't seem to have a search facility so that I can search my 3000 tracks. That makes finding music very difficult. If I could get around that, I'd just un-install the other music players.

Cheers,

Chris.
chris_debian
Simple Hen
 
Posts: 53
Joined: Tue Mar 08, 2011 22:13


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests