Dell E1705

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

Dell E1705

Postby mathomas3 » Sun Jan 27, 2008 0:49

hi there...

love the system...

i just have a few questions related to this system...

1. a wireless network is seen... but i cant connect to it... seems to hang...
2. media buttons on the computer for audio dont work... how would i go about working on this... thanks
mathomas3
Baby Hen
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 03, 2007 19:00

Re: Dell E1705

Postby WarraWarra » Fri Feb 01, 2008 17:38

Media buttons you would likely have to check on Gentoo.org forums /wiki for a how-to , never bothered with it on mine so no clue.

You are using ???? 3.5 beta loop1 , 3.4 mini , 3.4 e or f ?? 32bit or 64bit ??

Wifi:
It should just work for the wifi unless the wep / wpa / wpa2 or mac adress is locked out of the wifi router.
Wep / wpa /wpa2 fails if the signal is to weak in linux much easier than in windows.

If all fails pull the power cable on the wifi router for 10 sec.s or more and try again.
Have a look at the networking part of the forums posted the "before 3.4e ipw3945 ...." part there suing my E1705 + broadcom 43xx and intel ipw3945 wifi cards.

Any other wifi cards no idea.

Run as root in terminal / konsole.
# lspci
To list hardware + drivers if not sure about hardware you have installed.

The wiki or web chat / irc chat top right of this page / desktop should have very clued up guy's there that can give faster answers / how-to doc's to help or gentoo forums / wiki , just don't mention SL linux only gentoo in gentoo forums would help. They are scared and temperamental in gentoo forums about SL = no help.

Hope this helps.
WarraWarra
Sagely Hen
 
Posts: 1989
Joined: Wed Jan 03, 2007 21:01
Location: 31.324270, -113.585511


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron