I think my SLI Works??

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

I think my SLI Works??

Postby bobpur » Tue Jan 01, 2008 7:33

Admittedly, Sabayon has not been my distro of choice due to ongoing mouse problems. I use a logitech marble mouse and I'm a lefty. I've used 3.4e, 3.4f, and 1.1 "Pro."
Anyhow, I keep a Sabayon cd handy. This machine I'm on is a AMD 64 3700+ Socket 939 CPU, ASUS A8N-32SLI Deluxe mobo, 1 gb RAM, 2 X 200 gb SATA hdd's, 1 X 250 gb PATA hdd for additional storage and 2 X XFX 7600 GT video cards in SLI (at least in WinXP). Current OS's are WinXP and Sabayon Professional. Nvidia drivers are off the install DVD. They seem to work fine. :D
Under the Nvidia X server settings, both cards are recognized. Does this mean both cards are in use? Temps are read for both cards. I was expecting a "check" box somewhere to enable SLI but didn't run onto one. I didn't think that SLI would be something that would "just work."

Thanks.
bobpur
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sun Aug 26, 2007 19:34

Re: I think my SLI Works??

Postby WarraWarra » Tue Jan 01, 2008 19:47

Might have to bump this until someone using SLI posts or check the wiki top right but I also think SLI does not work out of the box but might be wrong.

As root in terminal run:
# glxgears

You should get close to or above 13000fps if I remeber correctly. Someone else also has the same 7600gt's in SLI , might have to enable DRI in xorg.conf or something .
WarraWarra
Sagely Hen
 
Posts: 1989
Joined: Wed Jan 03, 2007 21:01
Location: 31.324270, -113.585511

Re: I think my SLI Works??

Postby wolfden » Wed Jan 02, 2008 0:40

you have to set the settings in xorg - /etc/X11/xorg.conf with the option "SLI" "Auto"
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: I think my SLI Works??

Postby bobpur » Wed Jan 02, 2008 13:10

Thanks for your responses.
I will check out "gears" framerates later. I perused all of the screensavers for smoothness and speed and was impressed. However, I spent too much time gawking and not enough worrying about numbers.
If the SLI is working I may give up my beloved Logitech Marble Mouse on this machine :(
bobpur
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sun Aug 26, 2007 19:34


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests