Page 1 of 1

Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 15:03
by baxer21
Hi, i am new to Linux but willing to learn. Right now i am trying to get my Logitech Mx518 to work as it should and have find some useful info. But what
XOrg is Sabayon 3.4 using? XOrg 6.8 and Older or 6.9

Re: Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 16:10
by Scoob
Its using 7.2 im sure. You may have these links but there is info here

http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Advanced_Mouse
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Advanced_M ... _higher.29

Re: Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 16:12
by gaffu
It's version 7, don't know if 7.2 or 7.3

For your mouse I found this (here: http://gentoo-wiki.com/Mx510):
PS/2 MX518

Here's a method working fine with a MX518 plugged in via PS/2. You do not need to call or modify xmodmap using this method

File: /etc/X11/xorg.conf

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse0"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
#Option "Resolution" "800" #optional
Option "Buttons" "10"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSection

Re: Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 17:11
by baxer21
gaffu wrote:It's version 7, don't know if 7.2 or 7.3

For your mouse I found this (here: http://gentoo-wiki.com/Mx510):
PS/2 MX518

Here's a method working fine with a MX518 plugged in via PS/2. You do not need to call or modify xmodmap using this method

File: /etc/X11/xorg.conf

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse0"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
#Option "Resolution" "800" #optional
Option "Buttons" "10"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSection
Ok, thanks.
Should i delete the other settings under the mouse section?
Now i looks like this

Section "InputDevice"

# Identifier and driver

Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"

Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse2"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Re: Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 17:42
by gaffu
You can leave these settings, and add the new one. Just make sure that you don't have another entry with
Identifier "Mouse0"

And that in your ServerLayout section you have a line saying
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"

Re: Mouse settings

Posted: Mon Dec 03, 2007 18:08
by baxer21
gaffu wrote:You can leave these settings, and add the new one. Just make sure that you don't have another entry with
Identifier "Mouse0"

And that in your ServerLayout section you have a line saying
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Ok, thank you all, now my back/forward buttons works when browsing the web.
I will be back whit some questions about how to get the sound to work on my laptop (HP TX1020ea)
It seems to i have to update the kernel whit the latest alsa driver, and it looks a bit complicated.