Mouse settings

Issues Related to Hardware (Sound, Video, Printers, Scanners, Webcams, Touchpads, Keyboards, Sensors, Drives, GRUB, etc.)

Moderator: Moderators

Mouse settings

Postby baxer21 » Mon Dec 03, 2007 15:03

Hi, i am new to Linux but willing to learn. Right now i am trying to get my Logitech Mx518 to work as it should and have find some useful info. But what
XOrg is Sabayon 3.4 using? XOrg 6.8 and Older or 6.9
baxer21
Baby Hen
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2007 2:13

Re: Mouse settings

Postby Scoob » Mon Dec 03, 2007 16:10

Scoob
Baby Hen
 
Posts: 9
Joined: Sat Nov 10, 2007 13:14
Location: Edinburgh

Re: Mouse settings

Postby gaffu » Mon Dec 03, 2007 16:12

It's version 7, don't know if 7.2 or 7.3

For your mouse I found this (here: http://gentoo-wiki.com/Mx510):

PS/2 MX518

Here's a method working fine with a MX518 plugged in via PS/2. You do not need to call or modify xmodmap using this method

File: /etc/X11/xorg.conf

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse0"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
#Option "Resolution" "800" #optional
Option "Buttons" "10"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSection
gaffu
Growing Hen
 
Posts: 110
Joined: Tue Jan 23, 2007 16:16

Re: Mouse settings

Postby baxer21 » Mon Dec 03, 2007 17:11

gaffu wrote:It's version 7, don't know if 7.2 or 7.3

For your mouse I found this (here: http://gentoo-wiki.com/Mx510):

PS/2 MX518

Here's a method working fine with a MX518 plugged in via PS/2. You do not need to call or modify xmodmap using this method

File: /etc/X11/xorg.conf

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse0"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
#Option "Resolution" "800" #optional
Option "Buttons" "10"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSection


Ok, thanks.
Should i delete the other settings under the mouse section?
Now i looks like this

Section "InputDevice"

# Identifier and driver

Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"

Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse2"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
baxer21
Baby Hen
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2007 2:13

Re: Mouse settings

Postby gaffu » Mon Dec 03, 2007 17:42

You can leave these settings, and add the new one. Just make sure that you don't have another entry with
Identifier "Mouse0"

And that in your ServerLayout section you have a line saying
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
gaffu
Growing Hen
 
Posts: 110
Joined: Tue Jan 23, 2007 16:16

Re: Mouse settings

Postby baxer21 » Mon Dec 03, 2007 18:08

gaffu wrote:You can leave these settings, and add the new one. Just make sure that you don't have another entry with
Identifier "Mouse0"

And that in your ServerLayout section you have a line saying
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"


Ok, thank you all, now my back/forward buttons works when browsing the web.
I will be back whit some questions about how to get the sound to work on my laptop (HP TX1020ea)
It seems to i have to update the kernel whit the latest alsa driver, and it looks a bit complicated.
baxer21
Baby Hen
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2007 2:13


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron