Error:kdemultimedia-arts-3.5.10 failed

Anything that pertains to Portage

Moderator: Moderators

Error:kdemultimedia-arts-3.5.10 failed

Postby tman7510 » Wed Sep 17, 2008 5:01

kdemultimedia-arts-3.5.10 emerge failed: here is the error I get when it is trying to emerge after running revdep-rebuild :?:

/usr/qt/3/include/qimage.h:58: warning: suggest parentheses around && within ||
main.cpp: In member function ‘bool ArtsBuilderWindow::save(QString)’:
main.cpp:606: error: ‘KArtsServer’ was not declared in this scope
make[4]: *** [main.o] Error 1
make[4]: *** Waiting for unfinished jobs....
structure.cpp:24:25: error: kartsserver.h: No such file or directory
structure.cpp:55: warning: unused parameter ‘filename’
structure.cpp: In member function ‘virtual bool Structure::startExecute()’:
structure.cpp:110: error: ‘KArtsServer’ was not declared in this scope
structure.cpp: At global scope:
structure.cpp:235: warning: unused parameter ‘pubname’
make[4]: *** [structure.o] Error 1
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all] Error 2
*
* ERROR: kde-base/kdemultimedia-arts-3.5.10 failed.
* Call stack:
* ebuild.sh, line 49: Called src_compile
* environment, line 4272: Called kde-meta_src_compile
* environment, line 2933: Called kde_src_compile
* environment, line 3098: Called kde_src_compile 'all'
* environment, line 3223: Called kde_src_compile 'myconf' 'configure' 'make'
* environment, line 3219: Called die
* The specific snippet of code:
* emake || die "died running emake, $FUNCNAME:make"
* The die message:
* died running emake, kde_src_compile:make
*
tman7510
Simple Hen
 
Posts: 92
Joined: Sun Mar 16, 2008 5:51


Re: Error:kdemultimedia-arts-3.5.10 failed

Postby tman7510 » Wed Sep 17, 2008 15:32

thanks for the link but how do I insert an ebuild and then how do I emerge all kde 3.5.10 ebuilds. I have never delt with ebulids before so I'm not really sure what they are or do. :?:
tman7510
Simple Hen
 
Posts: 92
Joined: Sun Mar 16, 2008 5:51

Re: Error:kdemultimedia-arts-3.5.10 failed

Postby DontPanic » Wed Sep 17, 2008 17:03

Gentoo will probably have this fixed shortly, so the best advice might be to wait a few days.

However, make sure and rebuild kde-base/kdelibs first. I'm pretty sure the problem is embedded in the way that package is built, even though you don't get the error on that package.
Gigabyte GA-P35-DS3L - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750@ 2.66GHz
nVidia GeForce 7600 GS
2 GB RAM
DontPanic
Old Dear Hen
 
Posts: 742
Joined: Mon Jul 09, 2007 20:29
Location: Mobile, AL, USA


Return to Portage|Emerge Package Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron