Krunners math engine doesn't work under Sabayon [Solved]

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Post Reply
nimoov
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Sat Apr 20, 2013 10:59

Krunners math engine doesn't work under Sabayon [Solved]

Post by nimoov » Sat Apr 20, 2013 11:13

Sabayons Krunner doesn't work the same way as Kubuntus Krunner. Here are some examples:

Kubuntu:

Code: Select all

input: =sin(90*pi/180)
output: 1

Code: Select all

input: =integrate(x)
output: 0,5x^2

Code: Select all

input: =x**2=100
output: x = 10 || x = -10
Sabayon:

Code: Select all

input: =sin(90*pi/180)
output: NaN

Code: Select all

input: =integrate(x)
output: (Nothing)

Code: Select all

input: =x**2=100
output: (Nothing)
Should I file a bug or are there any easy workaround?
Last edited by nimoov on Sat Apr 20, 2013 15:55, edited 1 time in total.

User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
Posts: 8092
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Krunners math engine doesn't work under Sabayon

Post by Fitzcarraldo » Sat Apr 20, 2013 12:46

Do you have the Calculator plugin selected in the KRunner configuration menu?

Image

nimoov
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Sat Apr 20, 2013 10:59

Re: Krunners math engine doesn't work under Sabayon

Post by nimoov » Sat Apr 20, 2013 14:02

Yes the plugin is selected. I have had this issue on all my Sabayon installs and never on my Kubuntu installs.

nimoov
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Sat Apr 20, 2013 10:59

Re: Krunners math engine doesn't work under Sabayon

Post by nimoov » Sat Apr 20, 2013 15:53

I have fixed the issue. Kubuntu uses qalculate as math engine instead of QtScript. If you install plasma-workspace with the qalculate USE-flag then krunner will use qalculate.

If I file a bug could Sabayon potentially include this USE-flag by default or just for the plasma-workspace?

Stupot
Sagely Hen
Posts: 1647
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:44
Location: St. Louis, MO, USA

Re: Krunners math engine doesn't work under Sabayon [Solved]

Post by Stupot » Sat Apr 20, 2013 16:13

Filing a bug would be the correct thing to do.

Unless the maintainers feel that it adds too many dependencies, they'll include it.

nimoov
Baby Hen
Posts: 9
Joined: Sat Apr 20, 2013 10:59

Re: Krunners math engine doesn't work under Sabayon [Solved]

Post by nimoov » Sat Apr 20, 2013 20:16

The bug is filed:
https://bugs.sabayon.org/show_bug.cgi?id=4163

Thank you for info.

Post Reply