E-17 Problems

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Post Reply
TheRaven
Young Hen
Posts: 28
Joined: Thu Jun 30, 2011 18:24

E-17 Problems

Post by TheRaven » Thu Nov 22, 2012 4:31

I wanted to check out the E-17 version. I downloaded both the 2012.11.18 & 2012.11.21 (Tonight). The major problem I am having with both, is that when I boot the live cd's, I am getting the login screen. There IS something wrong with them. For user I type "sabayonuser", and password is blank. Nothing works. You know, you guys could have set auto login when someone boots up the cd. You did it for the other versions. Can U HELP???????

User avatar
batvink
Old Dear Hen
Posts: 495
Joined: Sun Oct 28, 2007 11:44
Location: the netherlands

Re: E-17 Problems

Post by batvink » Thu Nov 22, 2012 8:26

Have you checked the md5sum, as well as the Integrity of the CD?
http://wiki.sabayon.org/index.php?title ... or_LiveDVD
If all okay, then it's probably a fault on the Iso.
No worries though, as you can still test the LiveCD, Following this guide:
http://wolf911.us/wgo/?p=743
If you also find that E17 isn't even on the liveCD, you can also use the same guide to install that.
Success.

User avatar
albfneto
Sagely Hen
Posts: 1854
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:15
Location: Ribeirão Preto City, São Paulo State, Brazil
Contact:

Re: E-17 Problems

Post by albfneto » Thu Nov 22, 2012 12:15

May be errors in the video board driver.

try to restart the xdm. press CRTL+ALT+F1, login as root them:

Code: Select all

/etc/init.d/xdm restart
may also be some error in ISO or a package is missing. You may try also correct, testinf,"upgrading" the ISO in the RAM, in the Live.
for test carry out the commands

Code: Select all

sudo su
equo update force &&  equo upgrade
even In the ISO boot
ALBERTO FEDERMAN NETO
albfneto
[email protected]
Favorite Distros: Sabayon, Gentoo, Mageia and OpenSUSE

TheRaven
Young Hen
Posts: 28
Joined: Thu Jun 30, 2011 18:24

Re: E-17 Problems

Post by TheRaven » Fri Nov 23, 2012 21:16

I want you guys to know that I really appreciated your responses. I tried everything you guys posted above, but none of them worked at all. I am at my wits end.

Wolfdale
Baby Hen
Posts: 18
Joined: Tue Apr 21, 2009 17:53
Location: Italy

Re: E-17 Problems

Post by Wolfdale » Sat Nov 24, 2012 5:15

Same problem here. Tried on different machines and in VirtualBox. There must be something wrong in the iso.

User avatar
sabayonino
Sagely Hen
Posts: 3182
Joined: Sun Sep 21, 2008 1:12
Location: Italy
Contact:

Re: E-17 Problems

Post by sabayonino » Sat Nov 24, 2012 12:52

I think you can change "sabayonuser"'s password

CTRL+ALT+F1

login as root (no need root passworf)

Code: Select all

# passwd sabayonuser
now you can change the password

then restart xdm service

Code: Select all

# /etc/init.d/xdm restart
Log into "sabayonuser" with new password
[Che Cos'è Il Calcolo Distribuito (BOINC)

BOINC ready ! Sabayon+BOINC = BILD ,my Sabayon spin :cyclops: - Ready to crunch for the Science everywhere :)

User avatar
batvink
Old Dear Hen
Posts: 495
Joined: Sun Oct 28, 2007 11:44
Location: the netherlands

Re: E-17 Problems

Post by batvink » Sat Nov 24, 2012 14:25

ok. i tested the daily e17.iso, 11-21-2012 : it's pretty useless. Better file a bug, and wait
for new Iso's.
You can get E17 working, but the installer doesn't work; Anaconda is installed, but somehow it doesn't come up. Here's what i have done:
Upon starting the liveCD, CTRL-ALT-F1 DOES gives you a root prompt.
When checking Entropy for installed packages, i've found that E17 isn't even installed., so E17 is missing on the ISO.
What i did was:

Code: Select all

passwd sabayonuser
enter the new password
Then,

Code: Select all

equo install x11-wm/enlightenment-0.16.999.65643
followed by

Code: Select all

/etc/inid.d/xdm restart
and as a thank you, i got presented with the setup of E17.
After walking through the settings E17 got loaded.
On the Desktop, in the top left corner, i double clicked on the Home icon,
and select Desktop, where you'll find the icon to install Sabayon to Hard drive, but nothing happened.
So i opened the lx-terminal, and tried both "installer" and "liveinst"
Both gave the same result: nothing. No errors, and no Anaconda installer.

Code: Select all

[email protected] ~ $ installer
  No volume groups found
13:18:03 Starting graphical installation.
  No volume groups found
[email protected] ~ $
But no anaconda.....

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: E-17 Problems

Post by wolfden » Sat Nov 24, 2012 15:27

Dailys are broke, but it's been sorted and the next batch of isos should be all good again. The next builds are like Late Sunday night. Try again Monday.

Wolfdale
Baby Hen
Posts: 18
Joined: Tue Apr 21, 2009 17:53
Location: Italy

Re: E-17 Problems

Post by Wolfdale » Sat Nov 24, 2012 17:46

sabayonino wrote:I think you can change "sabayonuser"'s password
Already tried, but didn't work. Thanks anyway. :wink:
wolfden wrote:Dailys are broke, but it's been sorted and the next batch of isos should be all good again. The next builds are like Late Sunday night. Try again Monday.
OK. Thanks.

Post Reply