Compiz fusion tool-tips dimension [Solved]

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Re: Compiz fusion tool-tips dimension [Solved]

Postby Fitzcarraldo » Tue Sep 21, 2010 10:52

From what you guys are writing, it seems to me like your problem is due to a bug in Compiz when it's used with GNOME. Is that the case? If it is, I suggest that one or both of you inform the Compiz developers: http://wiki.compiz.org/Join%20our%20community
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7984
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: Compiz fusion tool-tips dimension [Solved]

Postby alonsoty » Tue Sep 21, 2010 12:09

it could be ... :?

The problem is that Compiz now fails to intercept windows notify-osd. :!:
So the only solution seems to be to stop indiscriminately all Tooltip windows class.

Could also be that this version of Gnome does not use the old method for
Class=Tooltip -> title=notify-osd
and so Compiz fail to intercept and skip this class.

However I will make a report to Compiz...
Bye all

Edited on 21 Sept 2010
ok here the Compiz Forum link:
http://forum.compiz.org/viewtopic.php?f=86&t=13698
alonsoty
Advanced Hen
 
Posts: 236
Joined: Sat Sep 16, 2006 20:39
Location: Marchesonia - Italy

Re: Compiz fusion tool-tips dimension [Solved]

Postby alonsoty » Fri Sep 24, 2010 14:47

Hi all,

problem still persists on 20100922 AMDx64 G version,
even if it is istalled over different hardware (ATI or NVIDIA) :cry:

reverting to Compiz 0.8.4 definitively resolve the issue.
alonsoty
Advanced Hen
 
Posts: 236
Joined: Sat Sep 16, 2006 20:39
Location: Marchesonia - Italy

Re: Compiz fusion tool-tips dimension [Solved]

Postby alonsoty » Tue Jan 04, 2011 14:30

Please forgive me... I raised a fuss for this thing! :oops:
I even opened a bug here: http://bugs.sabayon.org/show_bug.cgi?id=1846.
What should I do now? Can I close it? :?:
Do not take me seriously, when I talk about software! :lol: :mrgreen:

I never stopped to investigate and learning the 'Gnome Library' because I suspected something related ...
Now I discovered that the problem comes from the 'new' gtk methods... (always guilty).

The fact is, I presume there will be a bunch of gtk themes that could be potentially malfunctions...

In summary, if you still have this problem with Gnome + Compiz (I can see it yet despite with all latest Sabayon packages) you can try this workaround:

create, if it does not already exist, the ~/.gtkrc-2.0 file and adding this content:
Code: Select all
###Compiz 0.8.6 corrupted tooltips workaround###
gtk-enable-tooltips = true         #default true
gtk-tooltip-browse-mode-timeout = 10      #default 500
gtk-tooltip-browse-timeout = 25         #default 60
gtk-tooltip-timeout = 25         #default 500

save and end your session in order to load new settings.
I've not fully understands also WHY without this values set, the gtk default isn't used!!! :roll:

Please give a try to confirm!
Thanks
Ciao

---
edit
Not fully resolved: tooltips from Emerald windows buttons (close, maximize, minimize) still have problems....
I will continue testing
alonsoty
Advanced Hen
 
Posts: 236
Joined: Sat Sep 16, 2006 20:39
Location: Marchesonia - Italy

Previous

Return to 3D Desktops and Window Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron