KDE SC 4.5?

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

giannis12a
Simple Hen
Posts: 52
Joined: Sun Feb 21, 2010 16:07
Location: Athens

Re: KDE SC 4.5?

Post by giannis12a » Tue Sep 14, 2010 19:09

Done :!:
Image

OOPMan
Simple Hen
Posts: 41
Joined: Tue Jun 22, 2010 12:31

Re: KDE SC 4.5?

Post by OOPMan » Tue Sep 14, 2010 20:07

Done too!

So far things seem smooth enough. No plasma crashes, which were happening every ten seconds with 4.5.0 and OpenSuse :-)

They still haven't fixed the plasma widgets multi-head issue though, which I filed a big about :-/

giannis12a
Simple Hen
Posts: 52
Joined: Sun Feb 21, 2010 16:07
Location: Athens

Re: KDE SC 4.5?

Post by giannis12a » Tue Sep 14, 2010 20:27

The only thing I noticed is that the icon of firefox disappeared. I run from console firefox like a root and start a new session. :?:
I installed the -bin package and work fine , with my old parametres. I am in x64
Image

Fac3kk
Simple Hen
Posts: 67
Joined: Fri Oct 16, 2009 16:26

Re: KDE SC 4.5?

Post by Fac3kk » Tue Sep 14, 2010 21:39

joost wrote:Recompiling qt-gui without raster seems to solved the case for me.

KDE 4.5.1 will be available later today.
:mrgreen:
Did you mean 'stable' repos?
I have just noticed 4.5.1 in stable repositories 1832. Is that on purpose, or it leaked from limbo unintentionally ;) ?

mobilehunter
Growing Hen
Posts: 116
Joined: Tue May 22, 2007 22:46

Re: KDE SC 4.5?

Post by mobilehunter » Wed Sep 15, 2010 2:37

Thanks joost, for new binaries
It seems better now.

giannis12a
Simple Hen
Posts: 52
Joined: Sun Feb 21, 2010 16:07
Location: Athens

Re: KDE SC 4.5?

Post by giannis12a » Wed Sep 15, 2010 14:25

Smplayer not work in 4.5

Code: Select all

Mplayer has finished unexpectedly . Exit code 127 and the show log:
/home/giannis/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -vid 0 -aid 0 -subpos 100 -volume 50 -nocache -osdlevel 0 -vf-add screenshot -slices -channels 2 -af scaletempo,equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110 /home/giannis/Pictures/100CASIO/CIMG0611.MOV

/usr/bin/mplayer: error while loading shared libraries: librtmp.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Image

joost
Sagely Hen
Posts: 2810
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: KDE SC 4.5?

Post by joost » Wed Sep 15, 2010 14:40

Confirm.
I'll recompile it.

It's still broken due some automagic depend being added/missing rdepend.
To work around this for now: equo install media-video/rtmpdump

Please file a bug about this problem in our bugzilla.
My blog | Mastodon | Please support Sabayon: Become a Patron

srlinuxx
Baby Hen
Posts: 3
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:17

Re: KDE SC 4.5?

Post by srlinuxx » Sat Sep 18, 2010 6:25

Am I the only one experiencing severe performance degradation since upgrading to 4.5.1?

I've had to disable desktop effects to just comfortably use kde. Previously, I could run KDE 4.4.x with effects (default settings), with a bunch of applications and start a second X to play games.

Now I have disable effects and keep the apps down a bit just to use the desktop.

Is it just me?

Fitzcarraldo
Sagely Hen
Posts: 8218
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom
Contact:

Re: KDE SC 4.5?

Post by Fitzcarraldo » Sat Sep 18, 2010 11:35

Are you by any chance using the FGLRX AMD Catalyst driver? If you are, try the following as root user:

Code: Select all

/opt/bin/aticonfig --initial -f
/opt/bin/aticonfig --set-pcs-str=DDX,ForceXAA,TRUE

srlinuxx
Baby Hen
Posts: 3
Joined: Sat Sep 18, 2010 6:17

Re: KDE SC 4.5?

Post by srlinuxx » Sat Sep 18, 2010 18:06

uh, no, NVIDIA.

I did move my old .kde4 folder as well. In fact, had to cuz I was getting errors until I did.

Thanks tho.

Post Reply