Compiz problems (no pixmap rendering)

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Compiz problems (no pixmap rendering)

Postby xlnagla » Sun Apr 27, 2008 22:41

Here's something interesting that came up after I migrated to openRC and baselayout:

from the errorlog of compiz -
* No GLX_EXT_texture_from_pixmap with direct rendering context
... nor with indirect rendering, this isn't going to work!

in case you decide it's necisarry, xorg.conf and lspci:
xorg
Code: Select all
Section "Files"


    #FontPath   "/usr/share/fonts/local/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/75dpi/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath    "/usr/share/fonts/corefonts"

EndSection

# **********************************************************************
# Module section -- this is an optional section which is used to specify
# which run-time loadable modules to load when the X server starts up.
# **********************************************************************

Section "Module"

    Load        "dbe"
    Load        "i2c"
    Load        "glx"
    Load        "ddc"
    Load        "type1"
    Load        "freetype"
    Load        "extmod"
    Load        "synaptics"
    Load        "vbe"
   Load        "dri"

EndSection


# **********************************************************************
# Server flags section.  This contains various server-wide Options.
# **********************************************************************

Section "ServerFlags"

     Option     "AllowMouseOpenFail" "true"

EndSection

# **********************************************************************
# Input devices
# **********************************************************************

# **********************************************************************
# Core keyboard's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"
    Identifier          "Synaptics1"
    Driver              "synaptics"
    Option              "SendCoreEvents"        "true"
    Option              "Device"                "/dev/psaux"
    Option              "Protocol"              "auto-dev"
    Option              "HorizScrollDelta"      "0"
    Option              "SHMConfig"             "on"
    # For ALPS/MacBook TouchPads
    Option              "MaxSpeed"              "0.7"
    Option              "MinSpeed"              "0.18"
    Option              "AccelFactor"           "0.08"
    Option              "TopEdge"               "120"
    Option              "LeftEdge"              "120"
    Option              "BottomEdge"            "830"
    Option              "RightEdge"             "650"
    Option              "FingerLow"             "25"
    Option              "FingerHigh"            "30"
    # MacBook touchpad
    #Option             "MaxTapTime"            "180"
    #Option             "MaxTapMove"            "220"
    #Option             "MaxDoubleTapTime"      "180"
    #Option             "VertScrollDelta"       "20"
    #Option             "HorizScrollDelta"      "50"
    #Option             "TapButton2"            "3"
    #Option             "TapButton3"            "2"
    #Option             "VertTwoFingerScroll"   "1"

    # Do you keep moving the mouse while typing? Try this trick.
    #synclient TouchpadOff=1 disable your synaptics touchpad
    #synclient TouchpadOff=0 enable your synaptics touchpad
EndSection

Section "InputDevice"

        Identifier      "keyboard0"
        Driver     "kdb"
    Option      "AutoRepeat"    "500 5"
    Option      "XkbModel"      "pc105"
    Option      "XkbLayout"     "it"
    Option      "XkbRules"      "xorg"
EndSection


Section "InputDevice"

    Identifier  "Keyboard1"
    Driver      "kbd"

    Option      "AutoRepeat"    "500 5"
    Option      "XkbModel"      "pc105"
    Option      "XkbLayout"     "us"
    Option      "XkbRules"      "xorg"
    # Macintosh keyboard
    #Option     "XkbOptions"    "lv3:rwin_switch"

EndSection


Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "wacom1"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "wacom2"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "wacom3"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection


# **********************************************************************
# Core Pointer's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"
        Identifier  "Mouse0"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "auto"
        Option      "Device"        "/dev/psaux"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection


Section "InputDevice"

# Identifier and driver

    Identifier  "Mouse1"
    Driver      "mouse"

    Option      "Device"        "/dev/psaux"
    Option      "Protocol"      "ImPS/2"
    Option      "ZAxisMapping"  "4 5"

EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier  "Mouse2"
    Driver      "mouse"
    Option      "Protocol"      "ImPS/2"
    Option      "Device"        "/dev/input/mice"
    Option      "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection


# **********************************************************************
# Monitor section
# **********************************************************************

# Any number of monitor sections may be present

Section "Monitor"

    Identifier  "Generic Monitor"
    #Option      "DPMS"

    VertRefresh 43 - 60
    HorizSync   28 - 80

EndSection

# **********************************************************************
# Graphics device section
# **********************************************************************

# Any number of graphics device sections may be present

Section "Device"
    Identifier  "VESA"
    Driver      "radeon" # do not remove vesa
    Option "AccelMethod" "XAA"
    #Option "RenderAccel" "on"
    Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
    #Option "BusType" "PCI"
    #Option "ColorTiling" "on"
    #Option "EnablePageFlip" "on"
EndSection


# **********************************************************************
# Screen sections.
# **********************************************************************

Section "Screen"

# The Identifier, Device and Monitor lines must be present

    Identifier  "Screen 1"
    Device      "VESA"
    Monitor     "Generic Monitor"
    #Option "AddARGBGLXVisuals" "true"

# The favoured Depth and/or Bpp may be specified here

    DefaultDepth 24

    SubSection "Display"
        Depth           8
        ViewPort        0 0
        Modes           "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection

    SubSection "Display"
        Depth           16
        ViewPort        0 0
        Modes           "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection

    SubSection "Display"
        Depth           24
        ViewPort        0 0
        Modes           "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection


EndSection


Section "ServerLayout"
# The Identifier line must be present

    Identifier  "Main Layout"
    Screen 0    "Screen 1"
    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
    InputDevice "Mouse2" "SendCoreEvents"
    InputDevice "Synaptics1" "SendCoreEvents"
    #InputDevice "wacom1" "SendCoreEvents"
    #InputDevice "wacom2" "SendCoreEvents"
    #InputDevice "wacom3" "SendCoreEvents"
    InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"

EndSection

Section "DRI"
    Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
   #Option "Composite" "Enable"
EndSection

lspci:
Code: Select all
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82855PM Processor to I/O Controller (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82855PM Processor to AGP Controller (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) IDE Controller (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Modem Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R250 [Mobility FireGL 9000] (rev 02)
02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
02:01.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711EC1 SmartCardBus Controller (rev 20)
02:01.1 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711EC1 SmartCardBus Controller (rev 20)
02:03.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG Network Connection (rev 05)


I know opengl works swimmingly, and haven't updated my ati's drivers or xorg in the past week, this started happening today after openRC and baselayout upgrades

~xlnagla
xlnagla
Sagely Hen
 
Posts: 1078
Joined: Mon May 28, 2007 2:44

Re: Compiz problems (no pixmap rendering)

Postby wolfden » Sun Apr 27, 2008 22:43

what version of C-F?
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: Compiz problems (no pixmap rendering)

Postby xlnagla » Sun Apr 27, 2008 22:54

that would be important! 0.7.2

desktop-effects version fails miserably

~xlnagla
xlnagla
Sagely Hen
 
Posts: 1078
Joined: Mon May 28, 2007 2:44


Return to 3D Desktops and Window Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron