Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Compiz, KDE, Gnome, Fluxbox, etc...

Moderator: Moderators

Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby ericdenis12 » Mon Dec 03, 2007 21:37

can anyone guide me on how to install Compiz Fusion (Beryl) onto sabayon Professional 1.1

Thanks
ericdenis12
Baby Hen
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 03, 2007 21:33

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby freeallbadgers » Mon Dec 03, 2007 21:47

viewtopic.php?f=60&t=11126

the search function is wonderful :D
“I just finished compiling glibc and now it says there is a new update available? Arrgh! It never ends!!”
freeallbadgers
Growing Hen
 
Posts: 181
Joined: Sun Mar 11, 2007 8:12
Location: Glasgow, UK.

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby DontPanic » Tue Dec 04, 2007 16:44

There are several 'sticky' threads at the top of this forum that discuss installation and problems with Compiz Fusion. You may want to browse through those.

Also, have a look at the Sabayon Wiki. There's a HowTo there on Compiz-Fusion and other eye-candy graphics topics.

Although I don't have Sabayon Pro installed myself, I would expect that Compiz-Fusion is installed, and you need to figure out how to get it running. There are many discussions in this forum that can help you there.

Don't look for Beryl anymore. The Beryl project closed, and Compiz and Compiz Fusion are the current main projects.
Gigabyte GA-P35-DS3L - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750@ 2.66GHz
nVidia GeForce 7600 GS
2 GB RAM
DontPanic
Old Dear Hen
 
Posts: 742
Joined: Mon Jul 09, 2007 20:29
Location: Mobile, AL, USA

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro? [Solved]

Postby ericdenis12 » Thu Dec 06, 2007 19:57

I tryed to get it working usin methode 2 but i get this error:
alculating dependencies /
!!! Multiple versions within a single package slot have been
!!! pulled into the dependency graph:

('ebuild', '/', 'x11-wm/compiz-0.6.2', 'merge') pulled in by
('ebuild', '/', 'x11-wm/emerald-0.5.2', 'merge')

('ebuild', '/', 'x11-wm/compiz-0.6.2-r1', 'merge') pulled in by
('ebuild', '/', 'x11-wm/compiz-fusion-0.6.0', 'merge')
('ebuild', '/', 'x11-misc/desktop-acceleration-helpers-3.0-r8', 'merge')
('ebuild', '/', 'x11-libs/libcompizconfig-0.6.0', 'merge')
('ebuild', '/', 'x11-apps/fusion-icon-9999-r1', 'merge')
('ebuild', '/', 'x11-plugins/compiz-fusion-plugins-main-0.6.0', 'merge')

It may be possible to solve this problem by using package.mask to
prevent one of those packages from being selected. However, it is also
possible that conflicting dependencies exist such that they are
impossible to satisfy simultaneously. If such a conflict exists in the
dependencies of two different packages, then those packages can not be
installed simultaneously.

For more information, see MASKED PACKAGES section in the emerge man page
or refer to the Gentoo Handbook.

Can you tell me how to fix it??
thanks
ericdenis12
Baby Hen
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 03, 2007 21:33

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby wolfden » Fri Dec 07, 2007 5:00

looks like you don't have your package.keywords done right as it should be pulling in the newer emerald
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby ericdenis12 » Sun Dec 09, 2007 23:36

Ok how do I fix it? I followed the instructions so im not sure what happened
ericdenis12
Baby Hen
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 03, 2007 21:33

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby wolfden » Mon Dec 10, 2007 8:28

follow the guide
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby 2ny » Wed Dec 19, 2007 2:27

Wolfden!

I am getting the exact same error from method 2, concerning 'multiple versions' - followed the guide to the point (copy&paste). Is the description valid for x86 AND x64 both?

(I did find one typo in one command example "nano etc/portage/package.mask" - should be
"nano /etc/portage/package.mask". It's fairly obvious, but it's there!)

I managed to install PE after much hair-pulling, as you know. It turns out I may have had a problem with my KVM-Switch that for some reason made the graphics cards of more machines than the normal two go haywire. All appears normal now, after moving things around a bit. Sorry for any trouble I may have caused - rings in the water, you know.

Your guide looks promising - I just need a pointer on that message.

Tony. . .
2ny
Simple Hen
 
Posts: 75
Joined: Wed Sep 06, 2006 15:08
Location: Denmark

Re: Installing Compiz Fusion on Sabayon Pro?

Postby wolfden » Wed Dec 19, 2007 2:48

fixed typo

you guys look at the error message and if you read the Pro release thread a guy posted a solution

cd /usr/portage/local/layman/sabayon/x11-emerald
cp -v emerald-0.5.2.ebuild emerald-0.5.2-r1.ebuild
Edit the line that says >=x11-wm/compiz-0.6.2 to become >=x11-wm/compiz-0.6.2-r1
ebuild manifest emerald-0.5.2-r1.ebuild

I don't use the "stable" C-F , C-F is too new to have a "stable" release. I just use the dev version as it works just fine and has better stuff
wolfden
Sharecropper
 
Posts: 9050
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA


Return to 3D Desktops and Window Managers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests