tool to find if I am in my network

Issues Related to Networking (Wired and Wireless)

Moderator: Moderators

tool to find if I am in my network

Postby 22decembre » Sun Mar 14, 2010 11:27

Yet improving my sabayon, I search a way to look up if I am in my home network or not.

If I am in my network, with my server online, I switch to a home runlevel which contain nfs, ntp and other things.
If not, staying on the default runlevel.

After that, I will have to get my wifi card works...
22decembre
Young Hen
 
Posts: 20
Joined: Fri Mar 12, 2010 8:21
Location: France

Re: tool to find if I am in my network

Postby Fitzcarraldo » Mon Mar 15, 2010 18:40

Don't really understand your question. Can't you just use ifconfig?
User avatar
Fitzcarraldo
Sagely Hen
 
Posts: 7981
Joined: Sat Mar 10, 2007 5:40
Location: United Kingdom

Re: tool to find if I am in my network

Postby 22decembre » Mon Mar 15, 2010 22:13

I use dhcpcd and ifconfig, of course. But if I am at home, I would like to switch to a specific runlevel.

I thought to install ifplugd, but it's quite hard... And how to detect where I am ?
22decembre
Young Hen
 
Posts: 20
Joined: Fri Mar 12, 2010 8:21
Location: France

Re: tool to find if I am in my network

Postby 22decembre » Mon Mar 15, 2010 22:32

In fact, I can load all my network services such as nfs or distcc in the default runlevel, but I think it's a little bit "ugly"...

Why loading nfsmount if there's not my nfs server ?
22decembre
Young Hen
 
Posts: 20
Joined: Fri Mar 12, 2010 8:21
Location: France


Return to Networking and Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest