SL5 - wireless connecttion - confused.

Issues Related to Networking (Wired and Wireless)

Moderator: Moderators

Richlion
Technological Hen
Posts: 393
Joined: Sun Nov 11, 2007 2:19
Location: Manchester

Re: SL5 - wireless connecttion - confused.

Post by Richlion » Sun Jan 10, 2010 20:54

The first time - that is what I did.
On the Systray I chose connect.

The second time I am running wicd-client it throws errors:

Code: Select all

Richlion2 ~ # wicd-client
Has notifications support True
Loading...
Connecting to daemon...
Can't connect to the daemon, trying to start it automatically...
Wicd daemon is shutting down!
Done loading.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/wicd/wicd-client.py", line 88, in wrapper
    return func(*args, **kwargs)
  File "/usr/lib/wicd/wicd-client.py", line 546, in _trigger_scan_if_needed
    wireless.Scan(False)
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'Scan'

Then ends up with a popup message "disconnected!".

I am now back to the NetworkManager.

No luck again.
I logged on to my router web site to check my wireless settings, chosing WPA, and
made sure I have the correct password.
*** Sabyon user since 2006 ***
Sabayon Linux amd64 13.03 - x86_64 Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz
KDE 4.10.1 - on Acer Aspire 7730 zg 17" with Nvidia Geforce 9300M GS

micia
Sagely Hen
Posts: 2718
Joined: Wed Nov 26, 2008 16:41
Contact:

Re: SL5 - wireless connecttion - confused.

Post by micia » Sun Jan 10, 2010 20:59

It was complaining about wicd service not being up, are you sure that it was running?
It should be started automatically if you did:

Code: Select all

rc-update add wicd default
you can start it manually launching:

Code: Select all

/etc/init.d/wicd start
as root.

Richlion
Technological Hen
Posts: 393
Joined: Sun Nov 11, 2007 2:19
Location: Manchester

Re: SL5 - wireless connecttion - confused.

Post by Richlion » Sun Jan 10, 2010 23:07

Thanks very much, I'll check tomorrow.

Regards,
Richard

Post Reply