No Network After Recent Upgrades

Issues Related to Networking (Wired and Wireless)

Moderator: Moderators

micia
Sagely Hen
Posts: 2718
Joined: Wed Nov 26, 2008 16:41
Contact:

Re: HELP!!!

Post by micia » Sat Feb 07, 2009 18:57

You mean, you cannot install Wicd using Equo or Spritz?
like:

Code: Select all

equo install --ask wicd
Be aware that Wicd will not work with NetworkManager running,
(which should not be a problem if you uninstall it :D ).
In order to use it you should remove NetworkManager and do, in a console as root:

Code: Select all

rc-update add wicd default
reboot (or give the command, as root, wicd)
and then wicd-client should start you can start it from a console

Code: Select all

wicd-client
or somewhere in the KDE Menu.

To downgrade NetworkManager with Portage (be careful with Portage) do:

Code: Select all

emerge --sync && layman -S
emerge =net-misc/networkmanager-0.6.6-r1
equo database gentoosync
as root.

joost
Sagely Hen
Posts: 2675
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:11
Location: The Netherlands
Contact:

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by joost » Sat Feb 07, 2009 22:49

An updated knetworkmanager for networkmanager 0.7.0 is now in entropy.
Image
My blog | Twitter

Please support Sabayon: Image

User avatar
albfneto
Sagely Hen
Posts: 1852
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:15
Location: Ribeirão Preto City, São Paulo State, Brazil
Contact:

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by albfneto » Mon Feb 09, 2009 13:16

Now it is masked in Entropy also...
the recent versions of networkmanager and knetworkmanager seems to be bugged.
Wicd seems to works better, or the classical dhclient of the Gentoo, after a command

# net-setup

Crisandbea is right. networkmanager cannor masked.
im my systems, wicd or even direct dhclient command works, but my net is cable modem, configurated as router, not wirelesse
Last edited by albfneto on Mon Feb 09, 2009 20:42, edited 1 time in total.
ALBERTO FEDERMAN NETO
albfneto
[email protected]
Favorite Distros: Sabayon, Gentoo, Mageia and OpenSUSE

crisandbea
Old Dear Hen
Posts: 651
Joined: Tue Feb 12, 2008 11:36
Location: Bosco(SA)

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by crisandbea » Mon Feb 09, 2009 19:50

albfneto wrote:Now it is masked in Entropy also...
the recent versions of networkmanager and knetworkmanager seems to be bugged.
Wicd seems to works better, or the classical dhclient of the Gentoo, after a command

# net-setup
the networkmanager 0.70 is not masked in entropy........ the knetworkmanager is bugged, if we use networkmanager in kde4-2 , can you used nm-applet, or
removed networkmanager and install wicd.

carotapacioccia
Young Hen
Posts: 36
Joined: Mon Oct 15, 2007 11:04

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by carotapacioccia » Tue Feb 10, 2009 11:24

I write this post just to confirm that also a noob like me could get Wireless working with nm-applet as Crisandbea said.

It also install something that is related to Gnome, and before installing it I checked with spritz how many packages I'll need to install to get nm-applet working...

and, they are not as much as I thought (it doesn't install all the tree of gnome-desktop :!: )

I tried wicd-client before, but I can't get my wpa2 working at home...instead as nm-applet that works perfectly.

Thanks Crisa :cyclops:

warriorofchaos20
Young Hen
Posts: 33
Joined: Mon Jan 12, 2009 2:05

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by warriorofchaos20 » Sun Apr 05, 2009 20:49

i had this problem once too and ended up just reinstalling Sabayon without NMv0.7 but i was wondering if anyone knew if networkmanager-0.7.0-r2 or any of the other latest updates cause similar problems.

sackville2000
Baby Hen
Posts: 4
Joined: Fri Apr 17, 2009 12:50

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by sackville2000 » Fri Apr 17, 2009 13:29

The same problem with the newest release of that Sabayon crap.

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by wolfden » Sat Apr 18, 2009 21:58

warriorofchaos20 wrote:i had this problem once too and ended up just reinstalling Sabayon without NMv0.7 but i was wondering if anyone knew if networkmanager-0.7.0-r2 or any of the other latest updates cause similar problems.
in our overlay we have NM 0.7.1-r11 and nm-applet-0.7.1

emerge --sync && layman -S

emerge net-misc/networkmanager
emerge gnome-extra/nm-applet

we are still waiting upstream for the modem manager patch tho.

I've had no issues with it and couple others tested it ok. Try it if you want to.

denijane
Growing Hen
Posts: 161
Joined: Tue Feb 13, 2007 19:54
Location: Sofia
Contact:

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by denijane » Mon Apr 20, 2009 20:44

Why don't you just use Wicd? I also like NetworkManager, but it's simply not working. So, I just use wicd and enjoy Sabayon :D

dagurasu
Simple Hen
Posts: 82
Joined: Fri Jun 01, 2007 23:33

Re: No Network After Recent Upgrades

Post by dagurasu » Fri Apr 24, 2009 19:24

I haven't read the whole thread.

I don't use the init.d scripts for networking. I write my own. Still dhcpcd stopped working. the error was that the ip assigned was already to anohter MAC address... problem is that MAC adress was MINE!

I disabled the dhcpcd-hooks by renaming the file /lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks. then things worked fine.

the more scripts distros add... the more problems I have. I never used any hooks before Sabayon gave tehm to me and I never had any problems before.

It's easier to learn to type 3 or 4 networking commands than to deal with all the constantly changing scripts... gui's, init files etc. even in a enw network environment... I think I get going much faster than people messing with their gui's... but that's just me. Anyway, maybe this helps to pin down where the bug is.

I must admit I see the piont of checking the availibility, but I have never once been bit by it.

Post Reply