Installer not recognizing NVMe drive

Installer Issues via Installer -- Not for global upgrades or upgrading individual packages -- ONLY ISSUES WITH INSTALLATION OF THE OS -- Can't get Sabayon installed, than post here, otherwise use correct forums

Moderator: Moderators

Post Reply
magister94
Baby Hen
Posts: 1
Joined: Mon Dec 21, 2015 3:43

Installer not recognizing NVMe drive

Post by magister94 » Mon Dec 21, 2015 3:52

I've got an Intel 750 SSD installed. When I get to the partitions section of the install, the only thing I see under the 'Disk' dropdown is the flash drive I'm booting from and " - 0 B (/dev/sda)" which I assume is my Blu-ray drive.

I can mount and see the windows partition on the NVMe drive from /dev/nvme0n1, just not in the installer.
Seems like the installer is just ignoring it.

EDIT: im using sabayon v15.12

ruddy32
Baby Hen
Posts: 8
Joined: Mon Dec 28, 2015 20:46

Re: Installer not recognizing NVMe drive

Post by ruddy32 » Tue Feb 16, 2016 7:54

I've the same problem using version 16.02. Any solution ?

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: Installer not recognizing NVMe drive

Post by wolfden » Tue Feb 16, 2016 8:46

hmmmm, seems like it's an issue with others, some more info

https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-7 ... f5c4dd8bb8

ruddy32
Baby Hen
Posts: 8
Joined: Mon Dec 28, 2015 20:46

Re: Installer not recognizing NVMe drive

Post by ruddy32 » Wed Feb 17, 2016 22:51

I don't understand why booting Sabayon using usb live, the system detect nvme drive and then starting installer, the nvem device is not detected.
What's going wrong ?

wolfden
Sharecropper
Posts: 9051
Joined: Sat Jan 14, 2006 0:55
Location: Midwest USA
Contact:

Re: Installer not recognizing NVMe drive

Post by wolfden » Thu Feb 18, 2016 8:44

I don't know nor have the equipment to test it. :(

Post Reply