SL13.04 installer will not start on x86_64 AMD Phenom(tm) II

Installer Issues via Installer -- Not for global upgrades or upgrading individual packages -- ONLY ISSUES WITH INSTALLATION OF THE OS -- Can't get Sabayon installed, than post here, otherwise use correct forums

Moderator: Moderators

SL13.04 installer will not start on x86_64 AMD Phenom(tm) II

Postby Richlion » Fri Jun 14, 2013 14:36

Hello,

I was just about to try out your new KDE SL 13.04. It seems the installer has a problem. The DVD is fine, I checked with the "check" option, it shows error message (see below) and the goes to check the DVD and says it is fine - also the md5 code matches when writing to the DVD.
Live booting is fine, SL works, browsing works. However, when I click on the Install on Disk I cannot go past the "choose devices" option, the installer just vanishes and I cannot even use the restart option, I have to use the power button. Then I tried the Install option from the main DVD menu, it comes first with some errors and then continues to boot the system from DVD. Here are the error messages:
Code: Select all
[0.729695] drm/i810 does not support SMP
iscsistart: transport class version 2.0-872 iscsid version 2.0-872
Could not get boot entry


Does this have to do with my system "x86_64 AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor AuthenticAMD" ?
Very dissapointed :cry:

Regards
Richlion
*** Sabyon user since 2006 ***
Sabayon Linux amd64 13.03 - x86_64 Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz
KDE 4.10.1 - on Acer Aspire 7730 zg 17" with Nvidia Geforce 9300M GS
Richlion
Technological Hen
 
Posts: 393
Joined: Sun Nov 11, 2007 2:19
Location: Manchester

Re: SL13.04 installer will not start on x86_64 AMD Phenom(tm

Postby VikingB » Sun Jul 28, 2013 12:43

I have had similar issues in the past . Sometimes via the DVD it does not work on my system. I tried by a version on a USB pen with more success (prepared via Unetbootin for example). Try maybe that option .
VikingB
Young Hen
 
Posts: 27
Joined: Sun May 06, 2007 13:13
Location: Belgium

Re: SL13.04 installer will not start on x86_64 AMD Phenom(tm

Postby Richlion » Fri Sep 06, 2013 12:01

I tried the previous SL 11 version on a USB stick. The problem is I used some hints on this forum using "dd" and the image on the UBS looks ok, but I cannot boot from it. Can anyone point me to the full install procedure for creating a USB image?

Thanks
Richard
Richlion
Technological Hen
 
Posts: 393
Joined: Sun Nov 11, 2007 2:19
Location: Manchester


Return to Installer Issues - Calamares **Not for Package Manager Stuff**

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron